Hamilton nem Verstappent tartja legfőbb ellenfelének

Forma-1, Monacói Nagydíj, Max Verstappen, Red Bull, Lewis Hamilton, Mercedes
MONTE-CARLO, MONACO - MAY 23: Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing and Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP walk to the grid during the F1 Grand Prix of Monaco at Circuit de Monaco on May 23, 2021 in Monte-Carlo, Monaco. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Lewis Hamilton érdekes kijelentést tett azzal kapcsolatban, hogy ki ellen versenyez az idén. Szavaiból megtudhattuk, hogy nem Max Verstappenre koncentrál.

Az idei Forma-1-es szezon eddig és minden bizonnyal ezután is Lewis Hamilton és Max Verstappen csatájáról fog szólni, a világbajnoki pontversenyben a Monacói Nagydíj után a második helyre szoruló hétszeres világbajnok azonban elsősorban nem a Red Bull holland pilótája ellen harcol.

A Corriere della Serának adott interjúban Hamilton egy korábbi kijelentését elismételve elmondta, nem látja magát 40 évesen a Forma-1-ben („őszintén remélem, hogy 40 évesen már nem fogok versenyezni”), de hozzátette, hogy az élet olyan gyorsan változik, hogy érhetik még meglepetések, azaz semmit sem zárhat ki. Ennek kapcsán a Mercedes pilótája kijelentette: „nem számítottam rá, hogy ilyen jól fogok szórakozni ebben a szezonban."

Hamilton jól szórakozik, de nem Verstappen miatt Forrás: Getty Images/2021 Getty Images/Mark Thompson

Az interjú készítője erre visszakérdezett, hogy a Max Verstappen elleni, világbajnoki címért folyó csata teszi-e őt izgatottá, mire Hamilton érdekes választ adott, és kifejtette, hogy igazából nem a pontversenyt vezető hollandot tekinti legfőbb ellenfelének. „Nem hiszem, hogy ez Max vagy bárki más miatt van így. Az oka az, hogy minden nap felfedezek valami újat magammal kapcsolatban. A járvány miatti korlátozások alatt több időm volt finomítani a tehetségemen, a testemen és az elmémen.

Hamilton a fiatal generációról is beszélt, akiknek tagjait nagyra tartja, de érdekes módon egy olyan versenyzőt emelt ki közülük, aki 26 évével már nem tartozik a legfiatalabbak közé. „Nem sokat foglakozom a riválisokkal, de az új generáció fantasztikus. Lando Norris, George Russell, Charles [Leclerc] és különösen Carlos [Sainz], aki éppen, hogy megérkezett a Ferrarihoz és remekül vezet – utalt a csapatot váltó versenyzők közül a leggyorsabban alkalmazkodó spanyolra. – Ő és Leclerc nagyon erős csapatot alkotnak. A Forma-1 jó kezekben van, szórakoztató jövőt jósolok."

Hamilton is elismeri Sainz Ferrarinál nyújtott teljesítményét Forrás: Getty Images/2021 Getty Images/Lars Baron

Ami pedig Verstappent illeti, a holland nemrég elmondta, nagyon tiszteli riválisát, amit Hamilton is érez és hasonlóan viseltet a Red Bull pilótája iránt. „Igen, a pályán kívül és azon is [megvan köztünk a tisztelet], ennek pedig nem is kell változnia. Kivételes versenyző és nagyon szórakoztató küzdeni vele" – jelentette ki a címvédő.