Végre pótolta a Ferrari tavaly váratlanul lemondott vezérigazgatóját

Forma-1, Eifel Nagydíj, Ferrari logo
NUERBURG, GERMANY - OCTOBER 09: Paddock during practice ahead of the F1 Eifel Grand Prix at Nuerburgring on October 09, 2020 in Nuerburg, Germany. (Photo by Peter Fox/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Új vezérigazgatót nevezett ki a Ferrari a tavaly távozó Louis Camilleri helyére. A John Elkann elnöktől az ideiglenesen birtokolt vezérigazgatói pozíciót átvevő üzletember szeptemberben érkezik.

Tavaly decemberben, gyakorlatilag mindenfajta előjel nélkül távozott posztjáról a Ferrarit alig több mint két éven át vezérigazgatóként vezető Louis Camilleri. Akkor a maranellóiak nem siettek az Egyesült Államokban élő vezérigazgató pótlásával, így a vállalat elnöke, John Elkann vette át a vezérigazgatói posztot addig, amíg nem találtak utódot.

Camilleti tavaly decemberben magánéleti okokra hivatkozva távozott Forrás: Scuderia Ferrari Press Office/Foto Colombo Images

Az utód pedig végre megvan, a Ferrari új vezérigazgatója Benedetto Vigna lesz. Az 52 esztendős olasz üzletember jelenleg a STMicroelectronics' Analog, MEMS and Sensor Group nevű ég elnöke, de erről a pozíciójáról lemond, hogy szeptember 1-jétől a Ferrari vezérigazgatójaként folytassa a munkát. A maranellóiak közleményükben leírták, hogy

Vigna 26 év alatt megszerzett tudása a félvezetők iparágában egyedülálló, és az, hogy ez az ipar rohamosan változtatja meg az autóipart, felgyorsíthatja a Ferrarit abban, hogy úttörő legyen a következő generációs technológiák terén.

„Örömmel üdvözüljük Benedetto Vignát következő vezérigazgatónkként – olvashatók az elnök John Elkann szavai a közleményben. – A nagyfokú hozzáértése az iparágunkban a változások nagy részét hajtó technológiákhoz, és a bizonyított innovációs, üzletépítő és vezetői képességei tovább fogják erősíteni a Ferrarit és a cég szenvedélyének és teljesítményének egyedülálló történetét az előttünk álló izgalmas korszakban."

Benedetto Vigna Forrás: Ferrari

„Különleges kiváltság vezérigazgatóként csatlakozni a Ferrarihoz, én pedig egyenlő mértékű izgatottsággal és felelősségtudattal teszem ezt. Izgatott vagyok a nagyszerű, kihasználásra váró lehetőségek miatt, miközben nagy felelősséggel viseltetek a Ferrarinál dolgozó férfiak és nők elképesztő eredményei és képességei, a vállalat részvényesei és mindenki iránt világszerte, akinek a Ferrari egy különleges szenvedélyt jelent" – mondta a vörösök újdonsült vezérigazgatója.