Haug szerint Schumacherből kiváló csúcsmenedzser vált volna

Forma-1, Michael Schumacher, Malajziai Nagydíj, Mercedes, 2012
KUALA LUMPUR, MALAYSIA - MARCH 23: Michael Schumacher of Germany and Mercedes GP prepares to drive during practice for the Malaysian Formula One Grand Prix at the Sepang Circuit on March 23, 2012 in Kuala Lumpur, Malaysia. (Photo by Clive Mason/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Korábbi mercedeses főnöke, Norbert Haug méltatta a hétszeres világbajnok Michael Schumachert. A volt sportvezető szerint a német legenda a versenyautóból kiszállva is maradandót alkothatott volna.

Manapság már elsősorban Mick Schumacher révén merül fel a Forma-1-ben a sportág egyik, ha nem legismertebb családneve, de a bennfentesek továbbra sem felejtik el hétszeres világbajnok édesapját, aki nem csupán sporteredményei, hanem a csapatépítésben való részvételét is gyakran kiemelik.

Haug szerint Schumacher csapatfőnökként is megállta volna a helyét Forrás: Getty Images/2012 Getty Images/Clive Mason

Korábbi főnöke, Norbert Haug elmondta, szerinte honfitársa a versenyzői pályafutása után is sikeres lehetett volna, ezt azonban a 2013 decemberi síbalesete megakadályozta. Az egykori újságíró 1990-ben csatlakozott a Mercedeshez, ekkor még Schumacher is a juniorcsapat tagja volt, majd hosszú évekig egymással küzdöttek, mielőtt 2010-től a német versenyző ismét a Mercedeshez szegődött.

aki a versenyautón kívül sem ért volna el kisebb sikereket – idézte az Auto Motor und Sport nyomán a GMM hírügynökség. – A személyes fejlődése terén Michael nem diktált lassabb tempót annál, amit a pályán is mutatott” – idézte fel a tapasztalatait a 68 esztendős szakember.

Aktív pályafutása során Schumacher nem mutatott érdeklődést aziránt, hogy más sikeres versenyzőkhöz hasonlóan csapattulajdonos vagy vezető legyen, a Ferrarinál átmenetileg kapott egy menedzseri pozíciót az első visszavonulása után, 2010-től viszont mégis újra versenyautóba ült.

Haug viszont úgy véli, hogy Schumacher annyira sokoldalú személyiség volt, hogy a készségeit a versenyzésen túl is kamatoztathatta volna.

2012-ben Haug búcsúztatta Schumachert a Mercedes részéről Forrás: Getty Images/2012 Getty Images/Mark Thompson

„Kifinomult angol nyelvet beszélt, tökéletesen fitt volt, okos és mindig energiával teli – méltatta Haug. – Autóversenyzőként hihetetlen volt a tudásvágya, minden követ megmozgatott, hogy a dolgok után járjon. Michael mindig empatikus volt, amikor a szerelőivel és a csapat tagjaival egyeztetett, mindenkit motivált, fejből tudta mindenkinek a születésnapját és érdeklődött a családtagjaikról is.”