Grosjean horrorisztikus balesetéről készített képével nyert díjat egy fotós

Forma-1, Romain Grosjean, Haas, Bahreini Nagydíj
BAHRAIN, BAHRAIN - NOVEMBER 29: Debris following the crash of Romain Grosjean of France and Haas F1 is pictured during the F1 Grand Prix of Bahrain at Bahrain International Circuit on November 29, 2020 in Bahrain, Bahrain. (Photo by Clive Mason - Formula 1/Formula 1 via Getty Images)
Vágólapra másolva!
Az egyik, Romain Grosjean bahreini bukásáról készült fotó nyerte el az aranyérmet a World Sports Photography Awards F1-es kategóriájában.

Romain Grosjean bahreini balesete a tavalyi F1-es idény egyik, ha nem a legemlékezetesebb pillanata volt. A sportágban évtizedek óta nem történt ennyire látványos bukás, hiszen a megsérülő benzintank miatt az autó gyakorlatilag a becsapódás pillanatában lángra kapott.

A díjnyertes fotó

Ennek fényében nem meglepő, hogy az esetről készült képek közül akadt olyan, amit a fotós szakma is nagyra értékelt. Olyannyira, hogy az egyiket a World Sports Photography Awardson is elismerték. Az F1-es kategóriában aranyéremmel jutalmazott képet az egyik ügynökségnél dolgozó Andrew Hone készítette.

A fotón Grosjean még a lángok között van, de már nem sok választja el attól, hogy átugorjon a korlát másik oldalára.

Ott pedig Dr. Ian Roberts, a Forma-1 főorvosa várja, rajta kívül pedig egy pályamunkás igyekszik megfékezni a tüzet körülötte.

Hone, aki a mostani, bakui hétvégén pont Grosjean volt csapatánál, a Haasnál tevékenykedik, nagy elismerésnek tartja a díjat. „Örülök a győzelemnek, egyben megtiszteltetésnek is érzem – idézi az Autosport. – Egy F1-es szezon hosszú és nehéz, szóval nagyszerű, ha elismerik az ember munkáját.” Ezt követően arra is kitért, hogy milyen körülmények között készült el a nyertes fotó.

– emlékezett vissza. – Természetesen egyenesen arrafelé futottam. Horrorisztikus jelenetek voltak, de rengetegen számítanak az emberre, hogy megörökíti a történteket. Szóval csak el kellett végeznem a munkámat.”

Grosjean autója kettétört a becsapódás során Forrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula One World Championship Limited/Clive Mason

Grosjean azután csapódott a falba a 3-as kanyart követő egyenesben, hogy összeért Danyiil Kvjat autójával, miközben próbált jobbra húzódni. A francia pilóta kezei súlyosan megégtek, valamint a bokája is kificamodott, így az idény utolsó két futamán már nem vehetett részt. A mostani szezont az IndyCarban tölti, ahol már fel is állhatott a dobogóra.