Hamilton már bánja, hogy Monacóban nyilvánosan kritizálta a Mercedest

Forma-1, Azeri Nagydíj, Lewis Hamilton, Mercedes
BAKU, AZERBAIJAN - JUNE 03: Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP walks in the Paddock during previews ahead of the F1 Grand Prix of Azerbaijan at Baku City Circuit on June 03, 2021 in Baku, Azerbaijan. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Kezelhette volna jobban is a nehéz helyzetet a Monacói Nagydíjon, ismerte be az Azeri Nagydíj helyszínén a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton. A címvédő azt is elmondta, nemcsak a csapatnak, hanem neki is volt szerepe a rossz eredményben.

Lewis Hamilton nem volt valami megértő csapatával szemben a balul sikerült Monacói Nagydíj után, újságírói kérdésre pedig megjegyezte, hogy míg neki nincs, addig a Mercedesnek van mit tanulnia a tragikusan sikerült hétvégéből. A hétszeres világbajnok ezek után nem úszhatta meg, hogy Bakuban szembesítsék a szavaival, mire némi megbánást tanúsított amiatt, hogy a sajtóban kritizálta az övéit.

Hamiltonnak néhány olyan megjegyzés is elhagyta a száját, amelyet jobb zárt ajtók mögött tartani Forrás: Daimler AG/Jiri Krenek/Mercedes-Benz Grand Prix Ltd.

„Ma sok pontot veszítettünk a csapat igazán gyenge teljesítménye miatt. Egyértelműen egy kicsit meg vagyok lepve emiatt" – nyilatkozta a monacói futamot a hetedik helyen záró pilóta. Azerbajdzsánban ezután pedig elismerte, hogy jobban is kezelhette volna a frusztrációját. „Természetes, hogy a pillanat hevében az ember nem mindig a legszebb dolgokat mondja.

– utalt arra, hogy talán ő is jobban tette volna, ha csak a csapatmegbeszélésen kritizál.

Monacóban a Mercedes az autó beállításaival teljesen tévútra ment, miután a csapat nem a Hamilton által preferált irányt választotta. A hétszeres világbajnok Bakuban azonban már igyekezett tompítani a történtek élét, és kiemelni, hogy ő is tehetett volna többet azért, hogy már útra terelje a csapatot.

és miután utólag megnéztem és kielemeztem a történteket, voltak dolgok, amiket kimondhattam volna, és azzal dominó effektust idéztem volna elő."

Belátta, hogy ő is szerepet játszott a rossz monacói szereplésben Forrás: Getty Images/2021 Getty Images/Mark Thompson

„Tudjuk, hogy teljesíthettünk volna jobban, és azt is, hogy nem egy futam határoz meg minket. Természetesen a jövőben mindig azon leszünk, hogy jobban teljesítsünk. Mint mondtam, csapatként nyerünk és veszítünk, úgyhogy tovább hajtunk és reménykedünk benne, hogy jobbak leszünk."