Főnökük brutális ébresztőt fújt Vettel és Webber hírhedt ütközése után

Horizontal
German Formula One driver Sebastian Vettel celebrates with Red Bull teammate Mark Webber (L) his victory in the Brazil F-1 GP on November 24, 2013 at the Interlagos racetrack in Sao Paulo, Brazil. AFP PHOTO / NELSON ALMEIDA / AFP PHOTO / NELSON ALMEIDA
Vágólapra másolva!
Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke elárulta, milyen módszerrrel rántotta vissza a földre 2010-ben, elhíresült törökországi ütközésük után Sebastian Vettelt és Mark Webbert.

Ki ne emlékezne Sebastian Vettel és Mark Webber viharos csapattársi viszonyára a két pilóta Red Bullnál töltött közös évei alatt. A későbbi négyszeres világbajnok és a kilencszeres futamgyőztes 2009 és 2013 között versenyzett az ez idő alatt zsinórban négy egyéni és konstruktőri világbajnoki címet nyerő istállónál, kapcsolatuk pedig finoman szólva sem volt felhőtlen. Az első mélypont a 2010-es Török Nagydíjon jött el, amikor az első helyért csatázva összeütköztek, Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke pedig ezután terápiára vitte őket.

Webber és Vettel nem jöttek ki jól, de voltak nyugodtabb időszakaik Forrás: AFP/Nelson Almeida

Az esetről Horner most nyilatkozott először, és a High Performance Podcastban emlékezett vissza a történtekre. „Viszonylag korai szakaszában járt a kapcsolatuk, de már kezdtek eléggé ingerlékennyé válni egymással. Lehetett látni, hogy egyre nő és nő a feszültség közöttük, majd megtörtént az ütközés, ami egy teljesen új szintet jelentett. Én pedig arra gondoltam, hogy perspektívába kell helyeznem ezt az egészet, mivel végső soron mi nem életeket mentünk, hanem egy olyan sportot űzünk, aminek a célja a szórakoztatás."

A csapatfőnök azt találta ki, hogy elviszi őket a londoni Ormond Streeten található gyermekkórházba, hogy egy kicsit átértékeljék magukban, mennyire is "fontos" valójában a csapaton belüli hadakozásuk.

„Fogtam mindkét versenyzőt, és David Coultharddal elvittem őket a Great Ormond Streetre, hogy találkozzanak néhány, nehéz időszakon áteső gyerekkel, és ami szintén fontos, a szüleikkel. Hogy eltöltsenek velük egy reggelt és érezzék a szívfájdalmukat.

Webber visszavonulása után javult kettejük viszonya Forrás: Getty Images/2016 Getty Images/Mark Thompson

Horner úgy érezte, hogy ezután a kettős már nagyobb tisztelettel viseltetett egymás iránt, noha időről-időre azért így is összekülönböztek, elég csak az elhíresült 2013-as malajziai botrányra gondolni. „Aznap reggel időt töltöttek a gyerekekkel és a szülőkkel, és nyilvánvaló volt, hogy mi történik. Utána jött egy olyan időszak, amikor mérsékelten tisztelték is egymást. Olykor azért így is elmérgesedett a helyzet, de amikor ilyen versengő alkatokról van szó, ez történik. Akkor viszont ez a látogatás jó emlékeztetőnek bizonyult."