Bottas különös pszichológiai trükköt lesett el Toto Wolfftól

Forma-1, Emilia Romagna Nagydíj, Toto Wolff, Valtteri Bottas, Mercedes
IMOLA, ITALY - NOVEMBER 01: Second placed Valtteri Bottas of Finland and Mercedes GP talks with Mercedes GP Executive Director Toto Wolff in parc ferme during the F1 Grand Prix of Emilia Romagna at Autodromo Enzo e Dino Ferrari on November 01, 2020 in Imola, Italy. (Photo by Dan Istitene - Formula 1/Formula 1 via Getty Images)
Vágólapra másolva!
Valtteri Bottasnak van egy olyan módszere motivációja fenntartására, amit a Mercedes csapatfőnökétől, Toto Wolfftól vett át. A finn pilótának a trükk alkalmazásához a számítógépét kell nézegetnie.

Érdekes részletet árult el az eddigi leggyengébb mercedeses szezonkezdetét produkáló Valtteri Bottas arról, hogy milyen trükköt lesett el főnökétől motivációja fenntartására. A finn versenyző az eddigi ötből két futamról is kiesett, amivel jelenleg csupán negyedik helyen áll a pontversenyben, 58 pontra a vezető Max Verstappentől. Noha az esélye a vb-címre egyre halványul, Bottas igyekszik motivált maradni, amiben az is segíti, ha ránéz laptopjának háttérképére.

Egyelőre ez nem Bottas szezonja Forrás: Daimler AG/Steve Etherington/Mercedes-Benz Grand Prix Ltd.

Wolff és Bottas az utóbbi években szoros kapcsolatot alakított ki egymással, a Mercedes csapatfőnöke pedig igyekszik segíteni a finnt, amit többször már a verseny közben bejátszott rádióüzenetek is tanúsítottak. De van más is, amit Bottas főnökétől lesett el. Wolff korábban felfedte, hogy arra bátorítja alkalmazottait, hogy motiváció gyanánt tartsanak egy fotót a riválisukról a környezetükben. „Elhelyezheted ezt a fotót a naptáradban, vagy az asztalodon, és minden alkalommal, amikor egy kicsit csökken a motivációd, ránézel ezekre az emberekre.

Wolff elárulta azt is, hogy neki két fényképe van beállítva háttérnek, de az azokon látható személyek egyikének sincs köze a Forma-1-hez vagy az autóversenyzéshez, hanem az üzleti élettel vannak összefüggésben.

Bottas tavaly sokat beszélgetett főnökével arról, hogy miként maradjon motivált Forrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula One World Championship Limited/Dan Istitene - Formula 1

A Mercedes csapatfőnökének szavai után az Autosport megkérdezte Bottastól, hogy ő alkalmazza-e ezt a módszert és esetleg nézeget-e fényképeket a rivális versenyzőkről. „Nem hordok fotót Lewisról vagy Maxról a zsebemben, de van egy fénykép, amit a tavaly Totóval folytatott beszélgetések inspiráltak” – felelte a finn.

A finn pilóta azt már nem volt hajlandó elárulni, hogy mit vagy kit ábrázol az a bizonyos fotó.