Sainz: Nyerhettünk volna, de a Ferrari még nincs a Red Bull szintjén

Forma-1, Carlos Sainz, Ferrari, Monacói Nagydíj 2021, futam
MONTE-CARLO, MONACO - MAY 23: Carlos Sainz of Spain driving the (55) Scuderia Ferrari SF21 during the F1 Grand Prix of Monaco at Circuit de Monaco on May 23, 2021 in Monte-Carlo, Monaco. (Photo by Joe Portlock - Formula 1/Formula 1 via Getty Images)
Vágólapra másolva!
A Ferrari versenyzője szerint az olasz istálló ugyan versenyképes volt a Monacói Nagydíjon, egyelőre mégsem vehetik célba a világbajnoki éllovas Red Bullt.

A Monacói Nagydíjon váratlanul háromesélyessé vált a győzelem sorsa, a szűk, lassú pályán a Red Bull és a Mercedes mellé a másfél éve vergődő Ferrari is felzárkózott, olyannyira, hogy Charles Leclerc a leggyorsabb volt az időmérőn, a kiesése után pedig Carlos Sainz vitézkedett, és a 2. hely révén a Ferrari színeiben az első dobogós eredményét érte el.

Sainz nem akar túlságosan lelkes lenni Forrás: Formula 1 via Getty Images/2021 Formula One World Championship Limited/Joe Portlock

Ehhez persze kellett az is, hogy a rosszul sikerült időmérő után Sergio Péreznek és Lewis Hamiltonnak ne legyen esélye a felzárkózásra és Valtteri Bottas is kiessen, ezért érthető, hogy Sainz egyelőre óvatosan kezeli a Ferrari javulását, és elismerte, egyelőre nem az éllovas Red Bull a Scuderia fő ellenfele.

– utalt arra, hogy egy különleges verseny eredményéből még nem akar kiindulni. – Több pályát kell megnéznünk, hogy kiderüljön, tényleg ez történik-e, de szerintem mi a Red Bull helyett inkább a McLarennel küzdünk.” Ettől függetlenül, a spanyol pilóta szerint a Ferrari nyerhetett volna Monacóban, a tempójuk megvolt hozzá, de nem tudtak élni a lehetőséggel.

Sainz szerint lesznek még hasonló lehetőségek a versenynaptár további szakaszában, ezzel Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke is egyetértett, de ő más megközelítéssel várja a következő versenyeket, és kiemelte azt is, hogy folyamatosan tanulniuk kell a hibáikból azért, hogy csapatként előrébb léphessenek.

„Akadnak pályák alacsony kanyarsebességekkel, ahol versenyképesek lehetünk, de ez nem magától értetődő. A mi részünkről inkább Bakura összpontosítunk, a következő pályára, aztán azokra, amelyek utána jönnek ahelyett, hogy azon gondolkodnánk, hogy mely helyszíneken leszünk jók” – szögezte le a svájci szakember.

A Ferrari nehéz helyzetben van, mert bevallottan a 2022-es szezonra készülnek, miközben a McLaren nem mondott le az idei szezonról sem. Binotto korábban azt mondta, hogy leállnak az idei autó átalakításával és csak a finomhangolásra törekednek, Monaco után viszont már úgy látja, kell némi újítás is majd.

Binotto csapata a fejlődés jeleit mutatja, de az élmezőny még messze van Forrás: Scuderia Ferrari Press Office/Foto Colombo Images

„Jön majd néhány fejlesztés, nem sok, de azért jön majd, úgyhogy lépésről lépésre haladunk. Számunkra az a fontos, hogy folytassuk a munkát és csapatként a megfelelő irányba tartva fejlődjünk. Lesz még lehetőség arra, hogy többet kihozzunk az autóból, ha jól felkészülünk a hétvégére, ezt meg is mutattuk.”