Ricciardo: Passzoltam volna a Ferrarihoz, de nem álmodoztam róluk

Forma-1, Daniel Ricciardo, McLaren, Emilia Romagna Nagydíj
IMOLA, ITALY - APRIL 15: Daniel Ricciardo of Australia and McLaren F1 walks in the Paddock during previews ahead of the F1 Grand Prix of Emilia Romagna at Autodromo Enzo e Dino Ferrari on April 15, 2021 in Imola, Italy. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Daniel Ricciardo elárulta, hiába került szóba többször is a neve a Ferrarinál, a megbeszélések soha nem voltak komolyak a két fél között. Az ausztrál pilóta úgy véli, szép történet lett volna, ha Maranellóba igazol, gyerekként azonban nem különösebben vágyott rá, hogy a vörös istállónál kössön ki.

Daniel Ricciardo 2018 óta kétszer is csapatot váltott, hiszen két és fél éve a Red Bulltól a Renault-hoz igazolt, idén pedig már a McLarennél kezdte meg a szezont, ahol egyelőre alulmarad Lando Norrisszal szemben. A 31 esztendős versenyző neve mindkét alkalommal felvetődött a Ferrarinál, hiszen a maranellóiak pont ugyanakkor cseréltek pilótát, mint amikor Ricciardo is más színekbe öltözött.

Ricciardo tárgyalt a Ferrarival, végül azonban Sainz igazolt Maranellóba, ő pedig a spanyol pilóta helyét vette át a McLarennél Forrás: Motorsport Images/Charles Coates

Végül azonban 2019-ben Charles Leclerc, idén pedig Carlos Sainz lett a befutó, a spanyol versenyző ráadásul pont a wokingi alakulattól szerződött át az olasz csapathoz. Főleg utóbbi esetben lehetett hallani arról, hogy a Ferrari az ausztrál pilótával is számolt, ám Ricciardo elárulta, a tárgyalások egyszer sem váltak igazán komollyá.

– nyilatkozta az ESPN-nek. – Volt néhány telefonbeszélgetés, de nem mentünk bele a részletekbe, vagyis a számokba és az évekbe. Fogalmazzunk úgy, hogy nem tettük meg a második lépést, hanem a kezdeti fázisban maradtunk.”

2012-től 2018-ig egyetlen olasz pilóta sem versenyzett a mezőnyben, leszámítva Antonio Giovinazzi beugrását Pascal Wehrlein helyett. Ebben az időszakban a Ferrari aktuális pilótái után minden bizonnyal Ricciardo állt a legközelebb az itáliai szurkolók szívéhez, hiszen apai ágon ő is a csizmaföldről származik. A rajongók közül pedig sokan szívesen látták volna őt a maranellóiak szerelésében.

– emlékezett vissza. – Valóban illettünk volna egymáshoz? Szerintem igen, az pedig biztos, hogy egy szép történet lett volna.”

Sok pilótát vélhetően kisebb-nagyobb mértékben megviselt volna, ha kapcsolatba kerül a Ferrarival, végül azonban mégsem őt választják. Ricciardo azonban valószínűleg nem tartozott közéjük, hiszen ugyan gyerekként az olasz alakulatnak szorított, az autóversenyzői pályára készülő fiatalok többségével ellentétben nem az volt a célja, hogy egy napon magára öltse a vörös overált.

Ricciardo nem álmodozott a Ferrariról Forrás: Getty Images/2021 Getty Images/Mark Thompson

„Nagyon fiatal gyerekként a Ferrari volt az [a csapat, amelyiknek szurkoltam] – mondta. – Azt hiszem, Ferrari-rajongó család voltunk, hiszen édesapám Szicíliában született, de csupán ennyi. Ráadásul apám hatalmas [Ayrton] Senna-drukker volt, szóval nem arról volt szó, hogy éltünk-haltunk a Ferrariért. Volt pár Ferrari-termékem, de nem álmodoztam arról, hogy náluk versenyezzek. Én arra vágytam, hogy bekerüljek a Forma-1-be.”