Alonso elismeri, nehezebb visszatérni az F1-be, mint gondolta

Forma-1, Monacói Nagydíj, Fernando Alonso, Alpine
MONTE-CARLO, MONACO - MAY 23: Fernando Alonso of Spain and Alpine F1 Team walks to the drivers parade ahead of the F1 Grand Prix of Monaco at Circuit de Monaco on May 23, 2021 in Monte-Carlo, Monaco. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Mélypontra jutott Fernando Alonso az után, hogy visszatért az F1-be, de elárulta, nagyon élvezi a versenyzést, és úgy érzi, nem csak ő küszködik az Alpine színeiben.

Egyelőre nem alakul jól Fernando Alonso F1-es visszatérése, a kétszeres F1-es világbajnok eddig mindössze a 13. helyezett az egyéni pontversenyben, és ugyanebben a pozícióban zárta a Monacói Nagydíjat is, csupán a Williams és a Haas két-két pilótáját, valamint az újonc Cunoda Jukit tudta megelőzni.

Alonso egyelőre nem forrt össze az idei autójával Forrás: Getty Images/2021 Getty Images/Mark Thompson

Alonso a Racer.com-nak elmondta, még annál is élvezetesebbnek is találja az F1-es visszatérését, mint várta, amikor viszont az eredményekről kérdezték, mély levegőt vett, és elismerte, azok egyelőre nem alakulnak az elképzelései szerint.

Nem arról van szó, hogy biztosra vettem, hogy az eredmények majd automatikusan jönnek, tudtam, hogy milyen előkészületekre volt szükség, mennyi időt kellett tölteni a szimulátorban, és szükség volt a 2018-as autóval futott tesztekre is Bahreinben és Abu-Dzabiban. Számítottam erre, de így is nehézséget okoz, hogy mindent kihozzak az autóból.”

A magyarázatot egyelőre Alonso is keresi; az látható, hogy a csapatot váltó pilótáknak sok időre van szükségük, hogy felnőjenek az új istállóban már rutinosabb csapattársak tempójához, ráadásul a mai Alpine színeiben 2019-ben

Daniel Ricciardo is nehezen kapta el a fonalat, miután tavaly már simán legyőzte az idén Alonsót verő Esteban Ocont.

„Szerintem ennek valami köze lehet a Renault/Alpine filozófiájához is. A legtöbb pilóta, aki ide szegődött, küszködött az első évben. Sejtjük, hogy mi lehet az oka, de talán több időre van szükség, mint amire számítottam akkor, amikor tavaly aláírtam, hogy visszatérek. Úgy gondoltam, 3-4 verseny után 100 százalékos leszek, és szerintem ehhez 8-9 kell majd.”

Alonso már a Q1-ben kiesett Forrás: Formula 1 via Getty Images/2021 Formula One World Championship Limited/Clive Rose

A spanyol pilóta ettől függetlenül elárulta, élvezi a versenyhétvégék előtti felkészülést, az ötletelést a mérnökökkel a beállításokról, pedig ezeket korábban a versenyzés legrosszabb részének tartotta. „Nemcsak a pályán, az azon kívül töltött időt is kissé jobban szeretem, ami meglep, mert az ember nem tudja eltervezni, hogy mit fog érezni, amikor visszatér.”