Schumacher állapotáról is beszélt a hétszeres világbajnok barátja

Forma-1, Michael Schumacher, Mercedes, Belga Nagydíj, 2012
SPA FRANCORCHAMPS, BELGIUM - AUGUST 30: Michael Schumacher of Germany and Mercedes GP is interviewed by the media during previews to the Belgian Grand Prix at the Circuit of Spa Francorchamps on August 30, 2012 in Spa Francorchamps, Belgium. (Photo by Vladimir Rys/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Michael Schumacher állapotáról árulkodik Jean Todt FIA-elnök hétszeres világbajnokról tett nyilatkozata, amelyben a német pilóta és a 75 esztendős sportdiplomata barátsága volt a téma.

Több mint hét évvel 2013 decemberében elszenvedett súlyos síbalesete után továbbra sem lehet tudni szinte semmit Michael Schumacher állapotáról, apró információmorzsák olykor azonban elhangzanak arról, hogy miként töltheti mindennapjait a hétszeres világbajnok. Jean Todt, Schumacher barátja és egykori főnöke időről időre megtöri a csendet. Így tett most is, szavai pedig sajnos nem sok jót sejtetnek.

Todt és Schumacher a 2006-os Olasz Nagydíj dobogóján Forrás: AFP/Damien Meyer

Todt és Schumacher 1996-ban, utóbbi Ferrarihoz igazolásakor került szoros kapcsolatba, az évek során pedig örökre szóló barátságot kötöttek. Az FIA elnöke azok közé tartozik, akik a mai napig rendszeresen látogatják az agysérülést szenvedett bajnokot. „Legalább kétszer látogatom Michaelt havonta – nyilatkozta a 75 esztendős sportdiplomata a Corriere della Serának. – Nem hagyom őt egyedül. Vele, Corinnával és a családdal olyan sok mindent megéltünk már együtt. Ezeknek az élményeknek a szépsége velünk marad."

Tavaly Todt azt mondta, hogy Schumacher továbbra is harcol, az állapotáról azonban nem árult el részleteket. Noha ezt most sem tette meg, szavaiból kikövetkeztethető, hogy a meg nem erősített információk igazak, és a hétszeres világbajnok valószínűleg beszédképtelen. „Mindig óvatos vagyok az ilyen kijelentésekkel, de igaz – utalt tavalyi nyilatkozatára. – Michael a legjobb kezekben van és nagyon vigyáznak rá az otthonában. Nem adja fel és továbbra is küzd, akárcsak a családja.

Költözik a család

Mint arról korábban beszámoltunk, a Schumacher család német sajtóértesülések szerint eladni készül a svájci Glandban levő birtokát, amelyet még 2002-ben, Schumacher ötödik világbajnoki címének megnyerése előtt vásárolt. A eladási ár 6 millió euró. A német Bunte magazin szerint a család már el is költözött, a korábbi birtok pedig az idő nagy részében üresen áll, mindössze a személyzet és a testőrök egy része tűnik fel néha.

A Schumacher család eladásra váró svájci birtoka Forrás: Getty Images/2014 Getty Images/Harold Cunningham

A Diario de Mallorca értesülései szerint eközben Corinna Schumacher 4,4 millió dollárért 13 hektáros területet vásárolt Mallorcán amellett az 50 millió dolláros birtok mellett, amelyet sajtóhírek szerint 2017-ben Florentino Péreztől, a Real Madrid elnökétől vett meg. A spanyol újság szerint a telekre Corinna Schumacher és lánya, Gina-Maria svájci birtokról érkező lovainak épülnek istállók, mivel a család egyre több időt tervez tölteni a spanyolországi szigeten, különösen a téli hónapokban.