Hamilton egyenesen hálás katasztrofális monacói versenyhétvégéjéért

Forma-1, Monacói Nagydíj, időmérő, Lewis Hamilton, Mercedes
MONTE-CARLO, MONACO - MAY 22: Seventh placed qualifier Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP walks past second placed qualifier Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing in parc ferme after qualifying prior to the F1 Grand Prix of Monaco at Circuit de Monaco on May 22, 2021 in Monte-Carlo, Monaco. (Photo by Sebastien Nogier - Pool/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Lewis Hamilton úgy is megtalálta a pozitívumot az idei Monacói Nagydíjban, hogy végig szenvedett az autójával, csak hetedik lett, és a vezetést is elveszítette a világbajnoki pontversenyben.

Noha a verseny hevében és közvetlenül a leintés után Lewis Hamilton szemmel láthatóan frusztrált volt Monacóban, később már azt mondta, valójában még hálás is azért, hogy olykor annyira rossz napja van a csapatnak, mint amilyen a legutóbbi versenyen, mert ezekből a napokból tudják a legtöbbet tanulni.

Hamiltonnak a teljes monacói hétvégéje borzasztóan alakult Forrás: Getty Images/Sebastien Nogier/Sebastien Nogier

„Sok mindent csinálhattunk volna jobban a hétvégére való felkészülés terén.

Csapatként nyerünk és veszítünk, most pedig csapatként nem végeztünk jó munkát, és ezt nem vesszük félvállról” – jelentette ki a Monacói Nagydíjat csupán a hetedik helyen záró, autója beállításaival egész hétvégén küszködő hétszeres világbajnok, aki szerint azért nem kell idegeskedni, mert a múltban is megmutatták, hogy az ilyen hétvégék után vissza tudnak térni.

A Mercedeshez hasonlóan a világbajnoki pontversenyben az első helyét elveszítő Hamilton már az időmérő után jelezte, hogy csapaton belül brutálisan őszinte párbeszédek várnak rá és mindenkire, majd a futam után ugyanezt vetítette előre az Azeri Nagydíjg hátralevő két hétre. „Nagyon nyitott és őszinte párbeszédet folytatunk, és nem személyeskedünk. Konstruktív megbeszéléseken mindent átveszünk, és ha van építő kritika, akkor azt megfogadjuk, összefogunk és elvégezzük a munkát.

Azért van annyi bajnoki címünk, mert a sok hibából, amit elkövettünk, mindig tanultunk és erősebben tértünk vissza."

A Mercedes keresi a válaszokat Forrás: Getty Images/2021 Getty Images/Lars Baron

Hamilton úgy vélte, hogy az ilyen rossz futamok egyenesen jól jönnek néha, mert hosszú távon ez segíti a fejlődésüket.

Ha mindig nyersz, kevesebbet tanulsz. Sok mindent magunkkal vihettünk erről a hétvégéről, és jelenleg nincs meg mindenre a válaszunk, de ez a hétvége arra fog kényszeríteni, hogy megkeressük azokat."