Meglőtték Pérez testőrét, mialatt ő Monacóban versenyzett

Forma-1, Monacói Nagydíj, szerda, Sergio Pérez, Red Bull
MONTE-CARLO, MONACO - MAY 19: Sergio Perez of Mexico and Red Bull Racing walks in the harbour during previews ahead of the F1 Grand Prix of Monaco at Circuit de Monaco on May 19, 2021 in Monte-Carlo, Monaco. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Lövöldözésbe keveredett Sergio Pérez családjának két testőre Mexikóban, amikor rablók megtámadták az egyikük autóját. A Red Bull pilótája Monacóban beszélt a történtekről.

Nem elég, hogy ismét csak bottal üti Max Verstappen nyomát, Sergio Péreznek egyéb tényezők is elvonhatták a figyelmét a Monacói Nagydíj szombati napja alatt, Mexikóban egy rablási kísérlet során ugyanis meglőtték az egyik testőrét. Az eset Pérez szülővárosában, Guadalajarában történt, mexikói sajtóhírek szerint helyi idő szerint szombaton kora reggel. A támadásban Pérez bátyjának, Antonio Péreznek az egyik testőre sérült meg.

Pérez természetesen végig Monacóban tartózkodott az eset alatt Forrás: Getty Images/2021 Getty Images/Mark Thompson

A rablók egy Jeep Wrangler típusú terepjárót támadtak meg, a testőr erre reagált, és eközben szerezte a sérülést. Arról nincsenek megerősített információk, hogy Pérez testvére a járműben tartózkodott-e. „A két testőr egyike a [megtámadott] jármű mögött vezetett és a tolvajok tudta nélkül észlelte a rablási kísérletet – írja a mexikói El Informador. – Az egyik testőr elővette a fegyverét, majd lövöldözés történt a rablók és a testőrök között, amely során az egyik testőr az arcán sérült meg. A bűnözők ezután beültek egy fekete Chevrolet-ba és elhagyták a helyszínt."

A Monacói Nagydíj időmérője után Pérezt is megkérdezték az esetről, ő pedig megerősítette a történteket, és elmondta, hogy a testőre nem szenvedett súlyos sérüléseket.

„Tulajdonképpen megpróbálták kirabolni a testőröm autóját (a Jeepet - a szerk.), majd egy lövéssel megsebesítették az egyik testőrömet (vélhetően azt, amelyik a Jeep mögött, egy másik autóban haladt). De tulajdonképpen az autót próbálták meg kirabolni, más nem történt. Jó állapotban van, a rendőrök pedig elkapták a rablókat. A családom is jól van, köszönöm."

Péreznek nem sikerült jól az időmérő Forrás: Getty Images/2021 Getty Images/Getty Images

A rendőrök megtalálták a fekete Chevrolet-t és két ember letartóztattak, eközben Pérez a kilencedik helyen végzett az időmérőn, miközben csapattársa a második lett. „Katasztrófa volt – mondta az időmérőjéről. – Változtattunk a megközelítésünkön, előrelépést értünk el az időmérő alatt, a Q2-ben pedig nagyot fejlődtünk. De a pálya lehűlőben volt, úgyhogy a Q3-ra változtattunk a megközelítésen, amitől egyáltalán nem volt tapadás az első tengelyen. A gumik nagyon hidegek voltak. Aztán a második körömön jól alakultak a dolgok, amíg forgalomba nem kerültem és rengeteg időt veszítettem."