A McLaren több évre magához kötötte fiatal tehetségét, Lando Norrist

Forma-1, Lando Norris, McLaren, Bahreini Nagydíj
McLaren's British driver Lando Norris arrives at the paddock on March 25, 2021, prior to the the Bahrain Formula One Grand Prix at the Sakhir circuit in Manama. (Photo by Andrej ISAKOVIC / AFP)
Vágólapra másolva!
A Monacói Nagydíj előtt a McLaren bejelentette, hogy meghosszabbította Lando Norris szerződését. A brit tehetség a következő években a wokingi istállónál folytatja a pályafutását.

Rendeződött Lando Norris jövője, a 21 esztendős tehetség a következő években is a McLaren versenyzője marad, jelentette be a csapat a Monacói Nagydíj előtt. Norris 2017 óta a woking istálló tagja, eleinte teszt- és szimulátorpilóta volt, közben sikeres juniorpályafutása is volt, az F2 kivételével az összes sorozatot megnyerte, ahol elindult.

Norris a McLaren pilótája marad Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Norris 2018-tól már teszt- és tartalékpilóta volt, pénteki szabadedzéseken is bizalmat szavaztak neki, majd 2019-től előléptették versenyzővé. A brit fiatal a generációja egyik tehetséges tagja, a középmezőnybe tartozó McLarennel eddig két dobogós helyet szerzett, a 2020-as Osztrák Nagydíjon és a 2021-es Emilia Romagna Nagydíjon is a 3. helyezett lett.

A McLaren ezzel a következő évekre bebiztosította a versenyzői felállását,

hiszen Daniel Ricciardo is hosszabb távra szerződött a csapattal, így a brit istálló a Mercedes-motorokkal együtt stabil alapokra építkezhet a közeljövőben.

„Lando és Daniel révén nagyon tehetséges és izgalmas versenyzőpárosunk van, a bejelentés erős jele annak, hogy mennyire elkötelezettek vagyunk a McLaren következő, 2022-től íródó fejezete iránt” – mondta Seidl.

Norris az elmúlt csaknem öt év során családtag lett a McLarennél,

kijelentette, nem is tudná elképzelni, hogy más csapatnál kezdje a 2022-es szezont, mert a wokingiak már a juniorkategóriákban is támogatta őt, és nagyon élvezi, hogy együtt fejlődhet a csapattal.

Norris szerezte a McLaren idei első és eddig egyetlen dobogós helyét Imolában Forrás: Motorsport Images/Mark Sutton

„A McLaren iránti elköteleződésem világos: az a célom, hogy versenyeket nyerjek és Forma-1-es világbajnok legyek, ezt ezzel a csapattal akarom elérni. Mióta 2017-ben csatlakoztam, az előmenetelünk folyamatos és egyértelmű, közös ambícióink vannak a jövőre nézve.”

„Köszönetet szeretnék mondani Zaknek és Andreasnak, mert a kezdetektől bizalmat szavaztak nekem és az egész csapatnak, mert jó környezetet teremtettek, amelyben folytathatom a pályafutásomat. Már eddig is voltak feledhetetlen közös pillanataink, például a két dobogós hely és a konstruktőri világbajnokság 3. helye, várom már, hogy Daniellel és a csapat többi tagjával közösen még nagyobb sikereket érjünk el a következő évek során.”