Verstappen: Többet kell nyernünk, hogy tartsuk a lépést a Mercedesszel

Forma-1, Spanyol Nagydíj, Lewis Hamilton, Mercedes, Max Verstappen, Red Bull
BARCELONA, SPAIN - MAY 09: Lewis Hamilton of Great Britain driving the (44) Mercedes AMG Petronas F1 Team Mercedes W12 leads Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Red Bull Racing RB16B Honda during the F1 Grand Prix of Spain at Circuit de Barcelona-Catalunya on May 09, 2021 in Barcelona, Spain. (Photo by Bryn Lennon/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Max Verstappen a körülmények ismeretében jó eredménynek tartja a Spanyol Nagydíjon elért 2. helyet, de úgy véli, több ponton is javulásra van szükségük ahhoz, hogy tartsák a lépést a Mercedesszel.

Két kiemelkedő versenyző csatájáról szól a Forma-1 2021-es világbajnoksága, a címvédő Lewis Hamilton az első négy futam után három győzelemmel és egy 2. hellyel, valamint 14 pont előnnyel vezet Max Verstappen előtt, akinek egy győzelem és három 2. hely a mérlege a Red Bull színeiben.

Szoros a verseny Verstappen és Hamilton között Forrás: Getty Images/2021 Getty Images/Bryn Lennon

A mérleg nyelve egyelőre Hamilton és a Mercedes felé billen, de eddig mindegyik verseny nagyon szoros volt, szombaton általában a Red Bull, vasárnap a Mercedes volt versenyképesebb. Így alakult ez legutóbb, a Spanyol Nagydíjon is,

Verstappen a verseny elején vezetett, Hamilton viszont megelőzte őt, de a holland pilóta így sem csalódott az eredmény miatt.

„Nekem jó emlékeim vannak, de csapatként nem volt a legsimább hétvégénk, a versenyen sem voltunk elég gyorsak. Ez van, de így is megszereztük a 2. helyet és sok pontot gyűjtöttünk a csapatnak. Még a szezon elején járunk, de igyekeznünk kell és nyomást kell helyeznünk a Mercedesre, hogy elkezdjünk további versenyeket nyerni” – jelentette ki.

Verstappen szerint a Red Bull folyamatosan keresi a fejlődés lehetőségét, két nagyobb területre összpontosítanak, de a munka egyre nehezebbnek ígérkezik, hiszen hétről hétre nagyobb figyelmet kell fordítani a 2022-es autó munkálataira is, ráadásul

Monte Carlo és Baku révén két utcai verseny következik, ami nem feltétlenül reprezentatív az autók teljesítménye szempontjából.

„Úgy gondolom, a gumikopás és az autónk általános tempója sem volt elég jó ahhoz, hogy a Mercedes valódi kihívói legyünk. Megelőztem Lewist az 1-es kanyarban, de ha ez nem sikerült volna, akkor simán elhúzott volna. Így, hogy ilyen sokáig vezettem a versenyt, nehezebb volt megemészteni, hogy elvesztettem a győzelmet. Folytatnunk kell a fejlődést” – szögezte le.

Hamilton hősiesen védte a pozícióját Verstappen ellen a 2019-es Monacói Nagydíjon Forrás: AFP/Boris Horvat

A soron következő Monacói Nagydíj papíron nem a legígéretesebb pálya Verstappen számára, ugyan 2019-ben pont Hamiltont üldözve a 2. helyen ért célba, de egy büntetés miatt hátrasorolták, így továbbra is pályafutása első monacói dobogós helyére hajt. Elmondta, csodálatosnak tartja a vezetést a monacói időmérőn, és reméli, hogy a Red Bullnak ezúttal sima hétvégéje lesz.

„Meglátjuk, hogy elég gyorsak leszünk-e vagy sem, de eddig elég közel voltunk [a pole-hoz], remélem, Monacóban is így lesz – mondta. – Szombaton résen kell lennünk, mert vasárnap általában nagyon nehéz előzni, de sok minden történhet. Szombaton és vasárnap is a legjobbat kell nyújtanunk, hogy a dobogó tetejére kerülhessünk.”