Carlos Reutemannt kiengedték az intenzívről

Forma-1, Holland Nagydíj, 1977, Carlos Reutemann, Scuderia Ferrari
Carlos Reutemann, Ferrari 312T2, Grand Prix of the Netherlands, Circuit Park Zandvoort, 28 August 1977. (Photo by Bernard Cahier/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Már nem ápolják intenzív osztályon Carlos Reutemann korábbi F1-es pilótát, Santa Fe jelenlegi kormányzóját. A 1981-ben világbajnoki második helyezést elérő exversenyző korábban belső vérzéssel került kórházba.

Mint ahogy korábban beszámoltunk róla, hazájában intenzív osztályra szállították a 12-szeres futamgyőztes, korábbi világbajnoki második helyezett Forma-1-es pilótát, Carlos Reutemannt. A 79 éves argentin exversenyzőt és politikust a rosariói Sanatorio Parque-intézetben kezelték belső vérzéssel, állapotba javulása után nemrég azonban elhagyhatta az intenzívet.

Reutemann az 1977-es Holland Nagydíjon a Ferrari pilótájaként Forrás: Getty Images/Bernard Cahier/Bernard Cahier

A 2017-ben májrákkal diagnosztizált Reutemannon endoszkópos vizsgálatot végeztek a bélrendszeri vérzés helyének megállapításához, állapota pedig már a múlt héten javulásnak indult, számolt be róla argentin forrásokra hivatkozva az Autosport.

Ekkor az orvosi jelentés szerint a beavatkozás után már nem volt vérzés tapasztalható az emésztőrendszerében, a múlt hét utolsó napján pedig az intenzív osztályt is elhagyhatta, és egy általános osztályra helyezték át.

Santa Fe jelenlegi kormányzójáról lánya, Mariana Reutemann egy fotót is megosztott a Twitteren, amelyen az látható, hogy apja az ágyon ül és olvas. A kép alá azt írta: „Egy jó nap." Reutemannt egyébként már május 6-i kórházba szállítása előtt beutalták egy Santa Fében levő magánkórházba, hogy kivizsgálják a valószínűleg 4 évvel korábbi májrák-műtétjének utóhatásaként fellépő vérszegénységét. Az állapota azonban hirtelen romlásnak indult, ezért szállították át Rosarióba és helyezték el az intenzív osztályon.

Reutemann a kórházi ágyán

A műtét után leromlott egészségi állapotú expilóta azóta nem is nagyon vállal nyilvános szerepléseket, legutóbb (a mostani, lánya által közölt fényképet leszámítva) akkor készült róla néhány fotó, amikor megkapta a koronavírus elleni oltást. Reutemann napra pontosan ma 40 éve aratta utolsó győzelmét az F1-ben, amikor a Williams színeiben megnyerte az 1981-es Belga Nagydíjat Zolderben.