Hamilton nem akar játszmázni Verstappennel, de megfigyelte őt a futamon

Forma-1, Max Verstappen, Lewis Hamilton, Spanyol Nagydíj
BARCELONA, SPAIN - MAY 09: Lewis Hamilton of Great Britain Mercedes AMG Petronas looks on in parc ferme next to Max Verstappen of the Netherlands and Red Bull Racing after winning the F1 Grand Prix of Spain at Circuit de Barcelona-Catalunya on May 09, 2021 in Barcelona, Spain. (Photo by Dan Istitene - Formula 1/Formula 1 via Getty Images)
Vágólapra másolva!
Sejtelmes nyilatkozatot tett Lewis Hamilton a Spanyol Nagydíj után, de főnöke szerint nem volt átvitt értelmű jelentés a brit pilóta szavaiban. A hétszeres világbajnok elmondta, nem akar részt venni a versenyzésen túli játszmázásban.

A Spanyol Nagydíj megnyerésével Lewis Hamilton már 3:1-re vezet Max Verstappen ellen az idei győzelmek tekintetében és a 14 pontos előnye is számottevő a világbajnokság jelenlegi szakaszában, de a versenyek nem lefutottak, Hamilton a barcelonai futamon is nagyrészt legfőbb ellenfele mögött autózott, majd a leintés után sejtelmes nyilatkozatot tett.

Hamilton figyelte Verstappent a Spanyol Nagydíj során Forrás: Getty Images/Eric Alonso/Eric Alonso

„Továbbra is imádom ezt a csatát. Nem tudtam, hogy olyan közelről tudom majd követni, ahogy végül sikerült – kezdte. – Sokat tanultam Maxról, talán többet, mint az eddigi versenyeken összesen. Ebből a szempontból ez hasznos volt, és részünkről nagyszerű volt a csapatmunka” – nyilatkozta a brit pilóta, majd újságírói kérdésre tovább részletezte a véleményét.

„Amikor az ember a többiekkel együtt megy a pályán, akkor másként lehet látni dolgokat, szorosabban lehet figyelni. Viszonylag közelről követtem őt és sokat tanultam az autójáról, és arról, ahogyan használja azt. Ebből a szempontból jó verseny volt.”

Felmerült, hogy Hamilton megpróbál nyomást helyezni az ellenfelére vagy pszichológiai trükköket alkalmazni, de Toto Wolff szerint a brit pilóta tényleg arra gondolt, amiről beszélt: „Lenyűgöző, hogy még mindig képes tanulni, ilyen sok szezon után is. Ha van lehetősége ilyen sokáig, ilyen közelről követni egy másik autót, akkor többet tanulhat, ez talán az előnyére válik.”

Hamilton a hétvége előtt elmondta, próbálja távol tartani magát azoktól a dolgoktól, amik nem kapcsolódnak szorosan a versenyzéshez és kimaradna az F1-ben megszokott pszichológiai hadviselésből is.

Hamilton megfigyelte Verstappent a Spanyol Nagydíjon Forrás: Formula 1 via Getty Images/2021 Formula One World Championship Limited/Dan Istitene - Formula 1

„Szerencsére nem kell ilyen dolgokkal foglalkoznom, nagyon nem az én világom ez az egész pszichológiai küzdelem, amit az emberek szeretnek emlegetni. Érdekes kívülről figyelni az apró perpatvarokat, amiket az emberek összehoznak és az áskálódást, de én egyszerűen próbálok a tőlem telhető legjobb lenni. Nem fordítok energiát ilyesmikre. Nem érzem, hogy bárkit is le kellene szólnom vagy összezavarni valakit mást. Az édesapám mindig azt mondta, hogy a pályán álljak ki magamért.”

Verstappen honfitársa nem hisz neki

A Ziggo Sport szakértőjeként dolgozó Robert Doornbos „őrültségnek” nevezte Hamilton álláspontját. A Red Bull egykori F1-es pilótája is azt gyanítja, hogy a brit pilóta igenis trükközik ellenfelével.

„Azt láthatja, hogy milyen íveken megy és jobban használja a kerékvetőket. Azt is megfigyelheti, hogy Max mikor lép a gázpedálra és jó a kigyorsítása – vélte az expilóta. – Ebből viszont nem sokat lehet tanulni. Ez inkább elmetrükk, mintha azt sugallná, hogy ’most elkaptalak’.”