Vágólapra másolva!
Lewis Hamilton maradni akar a Mercedesnél és főnöke, Toto Wolff is szeretne az eddigieknél hamarabb leszerződni a brit pilótával. Azt egyelőre nem tudja, hogy ki lehet Hamilton csapattársa.

A vasárnapi Spanyol Nagydíj megnyerésével Lewis Hamilton tovább növelte az előnyét Max Verstappennel szemben az idei F1-es világbajnokságban és Valtteri Bottas 3. helye révén a Mercedes is kezd ellépni a Red Bulltól. Bár Hamilton és Bottas között volt egy nehézkes helycsere, a brit pilóta úgy véli, a legjobb csapatot alkotja Bottasszal.

Hamilton és a Mercedes közösen folytatná a versenyzést az F1-ben Forrás: Getty Images/2021 Getty Images/Lars Baron

A futam után a hétszeres világbajnok leszögezte, a korábbiaknál hamarabb szeretne tárgyalásokat kezdeni a Mercedesszel a szerződéshosszabbításról és céldátumot is kitűzött a megállapodáshoz.

Az elmúlt években a felek jellemzően akkor kezdtek egyezkedni, amikor már megnyerték az adott évi világbajnokságot, ez azonban tavaly a koronavírus miatt elhúzódott, így Hamiltonnak még januárban sem volt szerződése a 2021-es szezonra.

„Nem akarunk semmit sem elkapkodni, de szerintem észszerűnek kell lennünk és el kell kezdenünk az egyeztetéseket. Ez mindig nagyon összetett folyamat, remélhetőleg hamarosan belevághatunk, egészen addig, amíg ez nem befolyásolja az igazi feladatainkat” – utalt Hamilton az éles világbajnoki küzdelemre, amelyben eddig 3:1-re áll a győzelmek terén Verstappen ellen, de a Red Bull szorosan a Mercedes sarkában van.

Hamilton és Toto Wolff csapatfőnök tavaly azt mondta, hogy nem okoz fennakadást, de Hamilton elismerte, az ő felkészülésének nem tett jót a tárgyalások elhúzódása. „Nem tudtunk lelépni és pihenni, úgy tűnt, mintha nem is nagyon lenne szünetünk – mondta Hamilton. – Viszont,

Wolff hozzátette, megtanulták a leckét, hogy nem szabad a szerződéshosszabbításról szóló tárgyalást a karácsonyi ünnepekre hagyni, úgy vélte, tavaly „bizonyosan túlfeszítettük a húrt.” Az osztrák üzletember szerint egyre erősebb a kapcsolata Hamiltonnal, és egyetértett abban, hogy „nagyjából itt az ideje annak, hogy megbökjem és elkezdjünk beszélgetni.” Wolff azt egyelőre nem tudta megmondani, hogy Hamilton csapattársának Valtteri Bottast vagy George Russellt választják.

Hamilton idén élvezi, hogy szorosabb a küzdelem Forrás: Formula 1 via Getty Images/Clive Mason/Clive Mason

„Remélem, hogy egy napon felkelek és tisztán fogom látni. Szerintem át kell néznünk a szezont, hogy miként alakulnak a következő versenyek, aztán ez megítélés kérdése. Ez nem igazán tudományos válasz, de olyannal pillanatnyilag nem rendelkezem” – ismerte el a csapatfőnök, aki biztosította Bottast, hogy a szezon közben nem cserélik le őt.

Oconnal az Alpine rendelkezik

A közvéleményben elterjedt, hogy Hamilton csapattársa vagy Bottas marad vagy Russell lesz, a Mercedesnél viszont felmerülhet Esteban Ocon neve is, de Barcelonában Wolff azt mondta, vele lényegében nem számolnak a csapatnál.

„Esteban kapcsán kissé fura helyzetben vagyunk, mert sokáig a Mercedes juniorpilótája volt, most viszont már az Alpine gyári versenyzője, és ez tény. Szerintem jó helyzetben van ott, fejlődik és hozza az eredményeket és francia is. A csillagok szerencsés együttállása alakult ki, és úgy gondolom, Laurent [Rossinak] és Estebannak kell először dönteni a folytatásról, mielőtt mi véleményt formálunk.”