Újabb motorspecialistákat csábított el a Red Bull a Mercedestől

Forma-1, Red Bull Racing kamion, Red Bull logo, Portugál Nagydíj
PORTIMAO, PORTUGAL - APRIL 29: Red Bull Racing branding is pictured on a truck in the Paddock during previews ahead of the F1 Grand Prix of Portugal at Autodromo Internacional Do Algarve on April 29, 2021 in Portimao, Portugal. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Ben Hodgkinson után újabb öt szakember csatlakozik a Red Bull F1-es motorgyárához a Mercedestől, ami a hibrid korszak kezdete óta nem látott mértékben kezdi elveszteni a dolgozóit.

A technikai igazgatói posztra kinevezett Ben Hodgkinson után a Mercedes F1-es motorgyárának további öt szakembere is a Red Bull Powertrainshez igazol. Ez az energiaitalos csapatot és az Alpha Taurit látja majd el F1-es erőforrásokkal, eleinte a Honda technológiájára támaszkodva, 2025-től viszont önálló fejlesztésekkel.

Épül a Red Bull motorgyára Forrás: Red Bull Racing

A Ferrari mellett a Red Bull lesz az egyetlen csapat, ami közös kampuszon készíti majd a karosszériát és az erőforrást is, ehhez komoly szakembergárdát toboroznak, ennek első jele Hodgkinson megszerzése volt. Már akkor

felmerült, hogy a brit mérnököt több munkatársa is követheti, és úgy tűnik, ez be is igazolódott, mert a csütörtökön bejelentett nevek jelenleg a Mercedesnél dolgoznak.

Erőforrás gyártásigazgató: Steve Blewett
Hajtáslánc elektronika és ERS részlegvezető: Omid Mostaghimi
ERS gépésztervezés részlegvezető: Pip Clode
Belsőégésű motor tervezési részlegvezető: Anton Mayo
Belsőégésű motor üzemeltetési csoportvezető: Steve Brodie

A fenti szakemberek mellett a mechanikai fejlesztések-részleg élére is új vezetőt neveznek ki, az ő kilétét azonban csak később jelentik be, így egyelőre azt sem tudni, hogy ő is a Mercedestől érkezik-e.

– nyilatkozta Christian Horner csapatfőnök. – Ez nagyon izgalmas vállalás, de hihetetlenül megterhelő is, és tudjuk, hogy csak úgy lehetünk sikeresek, ha bevonjuk a legkiválóbb tehetségeket és a megfelelő eszközöket biztosítjuk nekik olyan munkakörnyezet megteremtése révén, amelyben boldogulhatnak.”

Horner több kulcsfigurát is elcsábított Toto Wolff csapatától Forrás: Getty Images/2021 Getty Images/Mark Thompson

„A mai bejelentés igazolja, hogy mennyire elkötelezettek vagyunk a céljaink elérése mellett és bizonyosan hasznunkra válik, hogy a kampuszunk az Egyesült Királyságban van, ahol hozzáférünk kiváló mérnöki tehetségekhez. Az új technikai igazgatónk, Ben Hodgkinson és a Honda Racing Developmenttől megtartott kulcsfigurák mellett minden felsővezető nagy tapasztalatot, szakértelmet és innovációs képességet hoz magával a Red Bull Powertrains programba, és a lehető legerősebb műszaki alapokat nyújtja a számunkra.”