Megtalálta új munkahelyét a Renault korábbi F1-es csapatfőnöke

Forma-1, Eifel Nagydíj, péntek, Cyril Abiteboul, Renault
NUERBURG, GERMANY - OCTOBER 09: Renault Sport F1 Managing Director Cyril Abiteboul talks in the Team Principals Press Conference during practice ahead of the F1 Eifel Grand Prix at Nuerburgring on October 09, 2020 in Nuerburg, Germany. (Photo by Joe Portlock/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Miután némileg meglepő módon nem kapott szerepet az Alpine-ná alakuló korábbi F1-es Renault-csapatnál, Cyril Abiteboul, a gárda korábbi csapatfőnöke ismét munkába állt, ráadásul új szerepkörének is van köze az F1-hez és a franciák együtteséhez.

A Renault-istállót éveken át csapatfőnökként inkább több, mint kevesebb sikerrel irányító Cyril Abiteboul a csapat Alpine-ná alakulása előtt távozott, noha a kezdeti hírek arról szóltak, hogy maradni fog az istállónál, csak nem csapatfőnöki szerepben. Az enstone-i istálló ezt követően nem is nevezett ki közvetlen utódot, hanem átstrukturálta a menedzsmentet, amelyben jelenleg nincs csapatfőnöki tisztség.

Abiteboul nem tudott egyről a kettőre lépni a Renault-val Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Joe Portlock

Az azóta eltelt hónapok során Abiteboult szóba hozták már a Peugeot WEC-programjával és az Alfa Romeo istállóval is, végül azonban egyik sem lett a szakember új állomáshelye, helyette a Mechachrome motorsport tanácsadójává nevezték ki. A Mechachrome neve ismerősen csenghet a motorsportot kedvelőknek, a cég ugyanis évtizedek óta dolgozik együtt a Renault-val, amelynek motorjai a gyártó 1997-es kiszállása után egy éven át Mechachrome néven futottak a Williams autóiban.

A cég az idei szezonban is számos jelentős elemet gyárt az Alpine F1-es erőforrásához, emellett pedig az F2-nek és az F3-nak is kizárólagos motorszállítója.

Abiteboul így közvetve kapcsolatban marad az F1-gyel is. Szerepköre a Mechachrome motorsport érdekeltségeinek középtávú stratégiájának kidolgozása lesz. „Büszkék vagyunk, hogy Cyril támogatását és szakértelmét tudja nyújtani az ezen tevékenységünkben részt vevő csapatoknak, amely 1983 óta támogatják a különböző nagy presztizsű márkákat a motorsport legmagasabb kategóriáiban, mint amilyen az F1, F2, F3, hosszú távú versenyzés és a rali. A Mechachrome-csoportnak meg kell értenie a trendeket és lehetőségeket ebben a szektorban, hogy összeegyeztesse azokat a teljes cég céljaival és a más érdekeltségeiben végbemenő változásokkal" – nyilatkozta Christian Cornille, a Mechachrome vezérigazgatója.

Nem veszi át Frédéric Vasseur helyét az Alfa Romeónál Forrás: DPPI via AFP/Frederic Le Floc H

Abiteboul emellett csatlakozik a HCVC nevű kockázati tőketársasághoz is, mint kockázati partner, hogy a motorsportban szerzett tapasztalatával segítsen a cégnek befektetni a mobilitási szektorban. „Izgatott vagyok, hogy új technológiák felkutatásában és fejlesztésében, valamint innovatív megoldások megtalálásában kamatoztathatom a tapasztalatomat" – mondta Abiteboul.