Vettel Barcelonában újabb segítséget kap az Aston Martintól

Forma-1, Sebastian Vettel
PORTIMAO, PORTUGAL - MAY 02: Sebastian Vettel of Germany and Aston Martin F1 Team runs to the grid during the F1 Grand Prix of Portugal at Autodromo Internacional Do Algarve on May 02, 2021 in Portimao, Portugal. (Photo by Peter Fox/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Portugáliában csak Lance Stroll használhatta az Aston Martin továbbfejlesztett műszaki megoldásait, a következő versenyen már Vettelnek is jut belőlük. A német reméli, hogy innentől közelebb lesz a teljesítménye csapattársáéhoz.

A szombati részsiker maradt Sebastian Vettel egyetlen pozitívuma a Portugál Nagydíjon, mert az időmérőn megszerzett, még épp pontot érő 10. helyről a versenyen hátrébb csúszott. Ezúttal csapattársa, Lance Stroll sem szerzett pontot.

– véli. – Kicsit lassabb voltam, mint szerettem volna, de keményen dolgozunk, biztosra veszem, hogy idővel minden összeáll."

Vettel továbbra is vár első pontjaira új csapatánál Forrás: NurPhoto via Getty Images/Andrea Diodato/NurPhoto/Andrea Diodato

Idei első Q3-ba jutására nem tudott magyarázattal szolgálni, egyszerűen jól kijött neki a lépés új csapatánál. „Nem tudom, hogy átszakadt-e egy gát, egyszerűen csak jól éreztem magam az autóban. Hirtelen azt csinálta, amit akartam" – közölte.

A héten máris folytatódik a bajnokság, és Spanyolországban van oka hinni a javulásban. „Remélem, jobb hétvégém lesz ennél. Most küszködtünk kicsit a beállításokkal. Simább hétvégében bízom, erősebb tempóval, főleg vasárnap – mondta Vettel.

Ezeket az újításokat, melyek akár közel fél másodpercet is hozhatnak a konyhára, Stroll már Portugáliában megkapta, Vettel így győzte le az időmérőn. „Ő nyilván a kezdetek óta sokkal jobban érzi magát az autóban nálam, logikus döntés volt [neki adni a fejlesztéseket]."

Lassan talán jönnek a látványosabb eredmények Forrás: Getty Images/2021 Getty Images/Peter Fox

„Eléggé eltér a hozzáállásunk, néhány kanyarban a technikánk. Tudok mit tanulni tőle, és ez valószínűleg fordítva is így van. Szerintem jól kezdte a szezont, egyértelműen kényelmesebben érezte magát az autóban, mint én, gyorsabb volt. Reméljük, innentől közelebb leszünk egymáshoz."

Az nem szokatlan, hogy amikor egy csapat egy újításból nem tudott mindkét autóra elég darabot készíteni, csak az egyik pilótának adják oda, általában a jobban szereplőnek. Míg a német továbbra is pont nélkül áll, Stroll 5 egységnél tart.

Portugáliában a futamon is Vettel végzett előrébb, mivel bár Stroll a hajrában megelőzte, az utolsó körben visszaadta neki a pozíciót. Ennek oka az volt, hogy a csapat kérésére Vettel szándékosan húzódott félre, hátha a frisebb gumin Strollnak lesz esélye előrébb verekedni magát.