F1-es tesztet kapott ajándékba élete első IndyCar-győzelméért a McLaren versenyzője

IndyCar, McLaren, Texas, Patricio O'Ward
FORT WORTH, TEXAS - MAY 02: Pato O'Ward of Mexico, driver of the #5 Arrow McLaren SP Chevrolet, celebrates in Victory Lane after winning the NTT IndyCar Series XPEL 375 at Texas Motor Speedway on May 02, 2021 in Fort Worth, Texas. (Photo by Chris Graythen/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Nem csak élete első IndyCar-győzelmét szerezte a 21 esztendős mexikói Patricio O'Ward, hanem egyúttal bezsebelt egy Forma-1-es tesztet is a McLarennel.

Noha még nagyon messze van, máris megvan az egyik résztvevője az idei szezon utáni abu-dzabi tesztnek, a McLaren színeiben az IndyCarban versenyző Patricio O'Ward ugyanis Zak Brown ügyvezető korábbi ígéretét behajtva már most készülhet élete első F1-es élményére. A 21 esztendős pilóta azzal érdemelte ki a lehetőséget, hogy megnyerte az idei szezon negyedik futamát, ami számára egyben pályafutása első IndyCar-győzelme is volt.

O'Ward nem csak a győzelemnek, hanem a tesztlehetőségnek is örülhetett Forrás: Getty Images/2021 Getty Images/Chris Graythen

Brown még az április közepi szezonnyitón tett ígéretet fiatal versenyzőjének arra, hogy ha az idén nyer egy versenyt a McLarennek a tengerentúlon, F1-es tesztlehetőséget kap Abu-Dzabiban. Amikor a győzelem után megkérdezték O'Wardot az egyezségről, egyből rávágta: „Igen, rendezni fogja a tartozást!", majd viccesen elmondta, az első kérdése az lesz Brownohoz, hogy „Hol az F1-es tesztem? Egy McLarent akarok!"

O'Ward sikere egyébként Johnny Rutherford 1979-es atlantai dupla győzelme óta az első McLaren-elsőség az IndyCarban.

Ami pedig az F1-es tesztet illeti, még ha össze is jön – márpedig miért ne jönne, ha egyszer Brown megígérte – O'Ward egyelőre akkor sem tervez az F1-ben, a McLarennél pedig amúgy sem lenne számára hely. Ugyanakkor ha egyszer a csapat ülést ajánlana neki, azt azért nem utasítaná vissza.

Az IndyCar jelenti számára a prioritást Forrás: Getty Images/Getty Images/Jared Tilton

„A szívem az IndyCar-é. Nagyszerű a versenyzés és a sorozat is. Szerintem egy versenyző számára nincs ennél nehezebb a világon. Szerintem sok versenyző egyetértene velem, aki a Forma-1-ből átjött ide. A Forma-1 a technológia csúcsa, mindenki oda akar menni.

mert az egyszerűen őrületesen nagy lehetőség lenne, ami nem adódik túl gyakran. De jelenleg az IndyCarra koncentrálok, szeretném a legtöbbet kihozni belőle."

Norris kíváncsi rá, hogy mit tud O'Ward

Sébastien Bourdais 2008-as kategóriaváltása óta nem érkezett a tengerentúli formaautós sorozatból pilóta az F1-be, viszont több olyan fiatal tehetség is versenyez jelenleg az IndyCarban, aki akár a királykategóriában is megállhatná a helyét. A McLaren pilótája, Lando Norris is szívesen megnézné, hogy mire képes O'Ward egy F1-es McLarenben.

Norris szívesen megnézné az IndyCar tehetségeit F1-es autóban Forrás: Getty Images/2021 Getty Images/Lars Baron

„Klassz lenne Patót F1-es autóban látni – nyilatkozta a RACER-nek. – Klassz lenne megnézni valakit az IndyCarról az F1-re váltani és látni a különbségeket. Biztos vagyok benne, hogy egyes dolgok talán könnyebbek, míg mások sokkal nehezebbek és nagyon másak, úgyhogy klassz lenne."

Norris elviccelődött azzal, hogy Ricciardo helyett nyugodtan tesztelhetne O'Ward, majd komolyra fordítva a szót elmondta, hogy nem a fenyegetést látja a 21 esztendős mexikóiban, hanem egy olyan pilótát, aki a világ legjobbjai közé tartozik. Eközben az ausztrál is viccesre vette a figurát, mondván 23 verseny után a legkevésbé tesztelni akar majd Abu-Dzabiban, úgyhogy még örülne is neki, ha O'Ward körözne helyette, majd ő is elmondta, amit Norris, azaz hogy nem a fenyegetést látja a mexikóiban, hanem egy elképesztően tehetséges versenyzőt, aki megérdemel egy F1-es tesztet.