Vettel úgy érzi, jól vezet, és nem frusztrálják a rossz eredmények

Forma-1, Sebastian Vettel, Aston Martin, Portugál Nagydíj
PORTIMAO, PORTUGAL - APRIL 30: Sebastian Vettel of Germany driving the (5) Aston Martin AMR21 on track during practice ahead of the F1 Grand Prix of Portugal at Autodromo Internacional Do Algarve on April 30, 2021 in Portimao, Portugal. (Photo by Dan Istitene - Formula 1/Formula 1 via Getty Images)
Vágólapra másolva!
Sebastian Vettel továbbra is csak küszködik új csapatánál, mindez azonban elmondása szerint nem frusztrálja őt, mert azzal nem lenne előrébb. A négyszeres világbajnok tudja, hogy javulnia kell, a jövőben újra a győzelmekért szeretne küzdeni, egyelőre azonban elfogadja, hogy az első tízbe kerülés jelenti számára a maximumot, és összességében a vezetését sem tartja rossznak.

Vettel a 16., illetve a 15. helyen végzett a Portugál Nagydíj első két szabadedzésén, miközben az első tréningen öt, a másodikon pedig több mint hat tizedmásodpercet kapott csapattársától, a jelek szerint tehát még mindig nem sikerült megfelelően összeszoknia a Ferraritól merőben eltérő autóval. A német pilóta viszont úgy érzi, ennek ellenére egyáltalán nem vezet rosszul, noha tisztában van vele, hogy tudna javulni.

– nyilatkozta a The Guardiannak Portugáliában. – Ahhoz, hogy az általam kívánt szinten legyen, több időre van szükségem az autóban és a csapattal. Sok mindent tudok jobban csinálni, és jobban is kell és jobban is akarom ezeket csinálni."

Vettel nem pánikol Forrás: Formula 1 via Getty Images/Clive Mason/Clive Mason

Vettel első két futama az Aston Martinnál igencsak feledhetőre sikeredett. Bahreinben már a Q1-ben búcsúzott az időmérőn, majd a futamon nekiment Esteban Oconak, Imolában pedig technikai gondok hátráltatták a verseny előtt, amelyek miatt kis híján el sem tudott rajtolni.

A nehézségek ellenére a jó kedve ugyanakkor kívülről nézve töretlen, és még azt is elfogadja, hogy az idei autója gyengébb a vártnál.

„Nem vagyok frusztrált, nem hiszem, hogy az segítene. Nagyon boldog vagyok ott, ahol vagyok.

Ami a jövőt illeti, a négyszeres világbajnok természetesen nem azért versenyez, hogy hosszú távon is az első tíz legyen számára a cél.

A vezetésével szerinte nincs probléma Forrás: Formula 1 via Getty Images/2021 Formula One World Championship Limited/Dan Istitene - Formula 1

„A távlatokat nézve a cél elég világos, a rajtrács elején akarok lenni, mivel már sokszor voltam ott és megtanultam élvezni azt – nyilatkozta, majd a a rossz teljesítménye miatt már őt az idén visszavonultatni akaróknak is válaszolt. – Amíg érzem magamban az akaratot arra, hogy versengjek, addig itt leszek. Ha már nem, akkor nem. Ez ennyire egyszerű."