Sainz: Mindenhol hozom Leclerc szintjét, a kör felépítését rontom el

Forma-1, Emilia Romagna Nagydíj, időmérő, Carlos Sainz, Ferrari
IMOLA, ITALY - APRIL 17: Carlos Sainz of Spain driving the (55) Scuderia Ferrari SF21 on track during qualifying ahead of the F1 Grand Prix of Emilia Romagna at Autodromo Enzo e Dino Ferrari on April 17, 2021 in Imola, Italy. (Photo by Lars Baron/Getty Images)
Vágólapra másolva!
 A Ferrari új pilótája azt állítja az adatokból kiindulva, hogy a pályák egy részein önmagában ugyanolyan teljesítményt nyújt, mint csapattársa, csak vele ellentétben a kritikus pillanatokban nem tudja megfelelően összerakni a kört.

Carlos Sainz mindkét ferraris versenyén kikapott Charles Leclerctől az időmérőkön és a futamon is, a szombati napokon fél másodpercre rúgott a hátránya Bahreinben és Imolában. Utóbbi pályán már a Q2-ben kiesett.

A spanyol versenyző a korábbi csapatainál sem elsősorban az időmérőn, hanem a futamokon nyújtott teljesítményével vívott ki elismerést, de a Portugál Nagydíj előtt úgy vélte, nem a pályák egyes részein van hátrányban Leclerchez képest, hanem vele ellentétben képtelen tökéletesen összerakni a körét a legfontosabb pillanatokban.

Sainz az imolai pályán Forrás: Getty Images/2021 Getty Images/Lars Baron

„Tudom, hogy mestere az időmérőknek – mondta csapattársáról. – Nagyon otthonosan érzi magát a Ferrariban, tudja, mire számíthat az autótól a Q2-ben és a Q3-ban, amikor a legjobb a tapadás. Nagyon jó pilóta."

„Erre kell összpontosítanom. Kicsit több időre és tapasztalatra van szükségem. Biztató, amit az adatokon látok."

Leclerc egyelőre gyorsabb nála Forrás: AFP/Giuseppe Cacace

Sainz azt mondta, Imolába tetézte a problémáit, hogy a kevés tesztlehetőség miatt sem tudta kitapasztalni, hogyan érdemes a kerékvetőket támadni a Ferrarival.

„Többször kifogott rajtam a sikánokban, hogy nem jó szögben mentem rá a kerékvetőre, és ettől megcsúszott az autó. Ezek után hosszabb egyenesek következtek, így 1-2 tizedet vesztettem attól, hogy meginogtam" – mondta.

„Így nem fogom elveszteni azt a másfél tizedet."