Vágólapra másolva!
A Ferrari egykori sportigazgatója úgy véli, Charles Leclerc valóban nagyon gyors az időmérőkön, de túl sokat ront ahhoz, hogy egy napon lehessen említeni Fernando Alonso maranellói szerepvállalásával. Cesare Florio hozzátette, a futamokon Carlos Sainz már egy szinten van a monacói pilótával.

Charles Leclerc kifejezetten jól kezdte az idei szezont, miután a Bahreini és az Emilia Romagna Nagydíj időmérőjén is a 4. helyen végzett, majd a futamokon is erős pontszerző helyen ért célba. A monacói ezzel alighanem megerősítette azon véleményeket, hogy versenyképes autóval ő is ott lehetne a világbajnoki címért folytatott küzdelemben.

Leclerc jól kezdte az idei szezont, de már egy komoly hibát is elkövetett Forrás: Scuderia Ferrari Press Office/Colombo Images

A Ferrarin belül számos korábbi eredményes pilótával össze lehetne hasonlítani, de a közelmúltból talán Fernando Alonso a legjobb párhuzam. A kétszeres F1-es világbajnok a maranellóiaknál töltött öt éve alatt a legritkább esetben mondhatta el, hogy az aktuális mezőny legjobb autójában ül, azonban két alkalommal is nagyon közel járt harmadik elsőségéhez. A spanyol versenyző kétségtelenül magasra tette a lécet, és az 1989 és 1991 között a Ferrari, később pedig a Ligier és a Minardi sportigazgatójaként tevékenykedő Cesare Florio úgy véli, Leclerc még nem nyújt annyira kiegyensúlyozott teljesítményt, hogy ezt átvigye.

– nyilatkozta a FormulaPassion podcastjában. – A maga idejében Alonso kevesebbet rontott.”

A 23 éves pilótának tavaly több emlékezetes bakija is volt, a Stájer Nagydíjon pont csapattársát, Sebastian Vettelt, a második bahreini viadalon pedig Sergio Pérezt torpedózta meg. Idén eddig tétre menő helyzetben nem hibázott, de a második imolai szabadedzés végén összetörte a Ferrarit.

A szezon előtt Leclerc elmondta, hogy idén jobban megválogatja, hogy milyen csatákba megy bele. Az Emilia Romagna Nagydíj szombati napján pedig kijelentette, hogy az autó elsősorban nem a vezethetőség szempontjából fejlődött 2020-hoz képest,

így ez alapján kijelenthető, hogy neki kell javulnia ezen a téren.

A kétszeres futamgyőztes csapattársát idén már Carlos Sainznak hívják, aki, ha nem is tökéletes, de elfogadható szintet hozott első két versenyén. A nemsokára 82 éves Florio szerint a spanyol versenyző szombatonként van hátrányban, de bízik benne, hogy idővel ezt is ledolgozza.

Sainz (hátul) az időmérőkön marad el jelentősen csapattársától Forrás: Formula 1 via Getty Images/Clive Mason/Clive Mason

„Úgy vélem, Sainz rendkívül erős, a futamokon Leclerc szintjén van, de az időmérőkön még mindig követ el hibákat – fogalmazott. – Valószínűleg azért, mert továbbra sem ismeri annyira jól az autót. Ugyanakkor pilótaként garancia [a jó eredményre]. Remek versenyzőpárosról van szó, remélem, Sainz hasonlóan gyors lesz a kvalifikációkon [mint Leclerc], miután hozzászokik a Ferrarihoz.”