Vágólapra másolva!
Kimi Räikkönent nem nyugtalanította, hogy a múlt vasárnapi Emilia Romagna Nagydíjon Valtteri Bottas és George Russell nagy balesetet szenvedett, egy szurkoló története miatt viszont láthatóan elérzékenyült.

Látványos, de szerencsés kimenetelű baleset miatt félbe kellett szakítani a múlt vasárnap rendezett Emilia Romagna Nagydíjat. A 32. körben George Russell nekiment Valtteri Bottas autójának, a Williams és a Mercedes is alaposan összetört, és végül a bukótérben landolt, jelentős mennyiségű törmeléket hagyva a pályán.

A történteket Kimi Räikkönen látta a legjobban, hiszen csupán néhány méterrel a balesetbe keveredett pilóták mögött haladt. A mezőny doyenje sztoikus nyugalommal kezelte a helyzetet, a rádióforgalom alapján egyáltalán nem aggódott ellenfelei miatt, inkább a törmelék zavarta, ami az ő autója felé repült.

Mérnöke figyelmeztette, hogy sárga zászló van érvényben ott, ahol éppen halad és azt is mondta neki, hogy törmelék kerülhetett a pályára. „Ja, beborított mindenféle sz*r. Biztonsági autó lesz” – reagált rezignáltan, majd morogva hozzátette, hogy az ütközés 50 méterrel előtte történt, és az autójával áthajtott egy csomó törmeléken.

Räikkönent a versenybaleset láthatóan nem érintette meg, de egy online közönségtalálkozó során emberibb arcát mutatta, amikor egy szurkolója elmondta neki, hogy egy nehéz élethelyzetben a finn pilóta 2007-es világbajnoki címe is segített neki abban, hogy felépüljön.

Az F1 Instagram-csatornájára feltöltött beszélgetés így zajlott:

Sz: Csak el szeretném mondani Kiminek, hogy 2007-ben megmentette az életemet, mert kórházban voltam egy szívműtét miatt, amikor megnyerte a világbajnokságot. Nagyon sokat jelentett nekem az, ahogy versenyzett, sok életerőt adott, úgyhogy köszönöm, Kimi!
R: „Nem, nem, én köszönöm, bárcsak az enyém lenne az érdem, az orvosok helyett, akik elvégezték a munkát, de nagyszerű, ha a versenyzés is segített!
Sz: „Brazília idején volt egy szívrohamom is…”
R: „Akkor lehet, hogy mégsem segített olyan sokat!”