Russell bocsánatot kért Bottastól a viselkedéséért

Forma-1, Emilia Romagna Nagydíj, George Russell, Williams
IMOLA, ITALY - APRIL 15: George Russell of Great Britain and Williams looks on as he cycles the track during previews ahead of the F1 Grand Prix of Emilia Romagna at Autodromo Enzo e Dino Ferrari on April 15, 2021 in Imola, Italy. (Photo by Mario Renzi - Formula 1/Formula 1 via Getty Images)
Vágólapra másolva!
Egy nappal a Valtteri Bottasszal az Emilia Romagna Nagydíjon történt balesete után George Russell bocsánatot kért azért, ahogyan a kialakult helyzetet kezelte, azt azonban a jelek szerint nem bánta meg, hogy ott és akkor megpróbálta megelőzni a Mercedest.

Alighanem Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke elbeszélgetett a vasárnapi Emilia Romagna Nagydíjon Valtteri Bottasszal ütköző, majd a nyilatkozatai során kisebb ámokfutást rendező George Russell-lel, a Mercedes által támogatott brit pilóta ugyanis hétfőn bocsánatot kért a viselkedéséért.

Miután visszaért a paddokkba, Russell úton-útfélen hangoztatta, hogy teljes mértékben Bottast tartja felelősnek a balesetért, majd többször is kijelentette, hogy szerinte a Mercedes pilótájának védekezése kifejezetten neki szólt. A Williams versenyzője ezzel nyilvánvalóan arra célzott, hogy Bottas móresre akarta tanítani őt, aminek részben a tavalyi Szahíri Nagydíjon elszenvedett vereség (még ha a versenyen végül Russell előtt is végzett, a Hamilton helyére beugró brit az elrontott kerékcsere nélkül legyőzte volna), részben pedig az lehet az oka, hogy Russell Bottas helyére pályázik jövőre.

Russell és Bottas a tavalyi Szahíri Nagydíjon Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Mark Thompson

A feltételezést Wolff „baromságnak" nevezte, Bottas pedig cinikusan összeesküvés-elmélet gyártónak titulálta Russellt. Amikor a Williams versenyzőjénél rákérdeztek arra, amit mondott, azt felelte, hogy „egyáltalán nincs feszültség köztünk, de nyilván mindenki úgy érti a szavaimat, ahogyan akarja. Szerintem elég világosan fogalmaztam, de talán nincs igazam. Talán egyszerűen minden pozíciót így véd. És mint azt elmondta, ehhez minden joga megvan."

Russell arról is beszélt, hogy ennek ellenére nem akar haragban lenni Bottasszal, úgyhogy beszélni fog vele telefonon, hogy mindketten továbbléphessenek.

Az a szándékom, hogy tisztázzam vele a történteket. Biztos vagyok benne, hogy fogunk beszélni telefonon, hogy magunk mögött hagyhassuk ezt az egészet és továbblépjünk."

Nem akar neheztelni senkire Forrás: Formula 1 via Getty Images/2021 Formula One World Championship Limited/Mario Renzi - Formula 1

„Mindannyian versenyzők vagyunk, pozíciókért csatázunk. Abban a pillanatban ez elképesztően csalódáskeltő és keserű mindannyiunknak. Tudják, az ember szíve megáll egy pillanatra, amikor 320 km/h-s sebességnél balesetet szenved. Egyszerűen nem tudod, hogy mi fog történni. Inkább azért voltam mérges rá, mert úgy gondoltam, hogy mindkettőnket veszélybe sodort. Annál a sebességnél ez egy elképesztően félelmetes baleset volt. Szerencsére mindketten sértetlenül megúsztuk, de nagyon másként is végződhetett volna."

A fentebbieket a 23 esztendős pilóta még a futam utáni órákban nyilatkozta, másnap azonban vélhetően kapott egy alaposabb fejmosást a Mercedes csapatfőnökétől (de persze az is lehet, hogy magától tért más belátásra), ugyanis hosszas bocsánatkérést posztolt a közösségi médiában, amelyben elsősorban a baleset utáni viselkedése miatt szabadkozott.

Russell bocsánatkérése

„A tegnap nem volt a legbüszkébb napom. Tudtam, hogy ez lesz az egyik legjobb lehetőségünk a pontszerzésre az idén, és amikor ezek a pontok olyan sokat számítanak, mint most nekünk, akkor az ember néha kockáztat. Ezúttal nem fizetődött ki, ezért pedig vállalnom kell a felelősséget – írta a balesetről. – Volt időm reflektálni arra, ami ezután történt, és tudom, hogy az egész helyzetet jobban kellett volna kezelnem. Az érzelmek elönthetik az ember a pillanat hevében, tegnap pedig ez kifogott rajtam.

Megtanultam néhány kemény leckét ezen a hétvégén és jobb versenyzőként, valamint jobb emberként fogok kijönni ebből. Mostantól teljes mértékben Portugáliára koncentrálok és az esélyre, hogy megmutassam, valójában milyen fából faragtak. Köszönet minden üzenetért, a pozitívakért és a negatívakért egyaránt. Az összes segíteni fog a fejlődésben."

Russell tehát belátta, hogy nyilatkozatai során kissé túllőtt a célon, bocsánatkérő üzenete alapján magáról az előzésről azonban továbbra is úgy gondolja, hogy adott körülmények között kockáztatnia kellett ahelyett, hogy miként azt Wolff is felvetette, figyelmebe veszi, hogy egy Mercedes van előtte.