Alonso önkritikát gyakorolt - úgy érzi, több területen is javulnia kell

Forma-1, Fernando Alonso, Alpine, Bahreini Nagydíj
BAHRAIN, BAHRAIN - MARCH 25: Fernando Alonso of Spain and Alpine F1 Team walks in the Paddock during previews ahead of the F1 Grand Prix of Bahrain at Bahrain International Circuit on March 25, 2021 in Bahrain, Bahrain. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Fernando Alonso egyelőre nincs a topon azok után, hogy két évig nem versenyzett a Forma-1-ben. A 39 esztendős kétszeres világbajnok szerint több területen is van még tér a fejlődésre a részéről.

Nem volt teljesen megelégedve saját teljesítményével a Forma-1-be két év kihagyás után, 39 évesen visszatérő Fernando Alonso. A kétszeres világbajnok nem ment rosszul a Bahreini Nagydíj hétvégéjén – az időmérő edzésen a 9. rajtkockát szerezte meg, majd a futamon is a pontszerző helyekért csatázott, amikor egy kóbor szendvicses papír végett vetett a versenyének – de ezzel együtt úgy érzi, hogy többre van szükség tőle.

Egyelőre nem teljesen elégedett a saját teljesítményével Forrás: Getty Images/2021 Getty Images/Mark Thompson

Hiába versenyezte végig az elmúlt két évet az F1-en kívül, a spanyol pilóta megérezte a kihagyást, és önkritikusan elismerte, hogy még nincs azon a szinten, amelyen 2018-as távozásakor volt. „Volt néhány jó csatám, néhányuk jól is végződött, míg mások nem, mivel minket előztek.

– ismerte be.

Alonso egy érdekes részletet is megemlített, nevezetesen azt, hogy a második kerékcseréjénél nem a megfelelő helyen állt meg a szerelők gyűrűjében.

Nem arra kell gondolni persze, hogy teljesen elmérte a féktávot, hanem szabad szemmel fel sem tűnő apróságra, de mivel a minél gyorsabb kerékcsere érdekében a versenyzőknek szinte centire pontosan kell megérkeznie az őket váró szerelők elé, az ilyen kis tévesztés is sokat jelent.

„A bokszkiállásoknál a srácok elképesztő munkát végeztek, a második kerékcserénél azonban nem jó helyen álltam meg. Ezek apróságok és kis hibák, amelyeket a tesztelésen és az első versenyen elkövettem, de remélhetőleg a második és harmadik versenyen már jobban fogok tudni teljesíteni."

A második kerékcsere nem volt tökéletes Forrás: Getty Images/2021 Getty Images/Peter Fox

A kétszeres világbajnok ugyanakkor magabiztos azt illetően, hogy ő és a kívülállók is élvezni fogják az F1-es visszatérését, amelynek az idei éve amolyan lendületszerző év mind neki, mind az Alpine-nak a 2022-es, nagy lehetőséget tartogató szabályváltozások előtt.

A csapat az első versenyen nem remekelt, a folytatásban azonban változhat a helyzet.

„Nehéz megmondani, hogy pontosan hol állunk. Különböző eredményeket láttunk és többeknek vegyesek az érzései, beleértve minket is. Olykor jobbnak tűnünk, máskor pedig kevésbé jónak. Kell pár futam ahhoz, hogy tisztuljon a kép. A mi feladatunk, hogy keményebben dolgozzunk, meghatározzuk a gyengeségeinket, ha vannak, majd kijavítsuk azokat, miközben megtartjuk az erősségeinket. Ez mindenki számára egy izgalmas szezon lesz" – tekintett előre a spanyol.