Vágólapra másolva!
Fernando Alonso nem kerülhette el, hogy bővebben kifejtse korábbi kijelentését, amely szerint 39 évesen is ő a jelenlegi mezőny legjobb pilótája. Mint kiderült, a kétszeres világbajnok szavait egy félreértés szülte.

Sokan felkapták a fejüket a Forma-1-be az idén visszatérő Fernando Alonso egy korábbi nyilatkozatára, amelyben a kétszeres világbajnok azt állította, hogy a jelenlegi mezőnyben mindenkinél, többek között Lewis Hamiltonnál és Max Verstappennél is jobbnak tartja magát. A 39 évesen saját bevallása szerint pályafutása legjobb formájában versenyző spanyol utólag elmondta, nem úgy gondolta a kijelentését.

Nem úgy gondolta Forrás: XPB / James Moy Photography Ltd.

Az Alpine színeiben a szezonnyitó Bahreini Nagydíjról egy szendvicses papír miatt kieső versenyző a BBC-nek nyilatkozva tette korábbi kijelentését, majd miután rákérdeztek, hogy tényleg így gondolja-e, magyarázkodni volt kénytelen és elmondta, hogy félrehallotta a kérdést, amely tényleg arra vonatkozott, hogy jobbnak tartja-e magát a vetélytársainál, ő azonban úgy értette, hogy 2018-as önmagánál jobb-e. Ez az angol then (akkor) és them (náluk) szavak hasonlósága miatt hihető érvelés. Magyarán Alonso úgy hallotta, mintha a riporter azt kérdezné tőle, hogy „better than then", és nem azt, hogy „better than them."

– utalt a különböző sorozatokban teljesített versenyekre. – Nem Lewishoz, Maxhoz vagy bárki máshoz hasonlítottam magamat. Először is nehéz az összehasonlítás, másodszor pedig az utóbbi években ők dominálták a sportágat, úgyhogy soha nem mondtam volna olyasmit, hogy jobb vagyok náluk."

Vettel nem mondana olyat, hogy mindenkinél jobb Forrás: Formula 1 via Getty Images/2021 Formula One World Championship Limited/Dan Istitene

Még Alonso magyarázata előtt megkérdezték a témában Sebastian Vettelt is, aki finoman odaszúrt régi riválisának.

Ugyanakkor nemtörődömség lenne figyelmen kívül hagyni vagy megfeledkezni arról, hogy mennyi tehetség van a mezőnyben, hogy mire képesek más versenyzők, milyen keményen dolgoznak és olykor megvernek, ha jobbak, még ha ez nem is tetszik. Utána az a fontos, hogy az ember miként reagál erre" – felelte a négyszeres világbajnok.