Binotto örül, mert Vettel elküldése után mindkét pilótájára számíthat

Forma-1, Charles Leclerc, Ferrari, Bahreini Nagydíj
BAHRAIN, BAHRAIN - MARCH 28: Charles Leclerc of Monaco driving the (16) Scuderia Ferrari SF21 locks a wheel under braking during the F1 Grand Prix of Bahrain at Bahrain International Circuit on March 28, 2021 in Bahrain, Bahrain. (Photo by Clive Mason - Formula 1/Formula 1 via Getty Images)
Vágólapra másolva!
A 2020-as eredményeknél jobb szerepléssel kezdte a Forma-1 2021-es szezonját a Ferrari a Bahreini Nagydíjon, Mattia Binotto méltatta a pilóták munkáját, de már Imolára összpontosítanak.

Kis lépést tett a Ferrari annak érdekében, hogy a csapat maga mögött hagyja a 2020-as válságát, a Forma-1-es idénynyitó Bahreini Nagydíjon Charles Leclerc révén az 5. helyet érték el, új igazolásuk, a továbbra is bukdácsoló Sebastian Vettel helyére szerződtetett Carlos Sainz pedig a 8. helyezett lett.

Leclerc jól versenyzett, de hatalmasra nőtt a lemaradása Forrás: Formula 1 via Getty Images/Clive Mason/Clive Mason

Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke méltatta két versenyzőjét a leintés után és rúgott egyet a tavaly elküldött Vettelbe is. „Nagyon elégedett vagyok a versenyzőinkkel, örülök, hogy végre mindkettejükre számíthatok” – nyilatkozta az olasz Sky Sports műsorában.

„Ez még csak az első verseny volt, rá fognak jönni, hogy hol kell fejlődniük. A szezon során nem sok fejlesztést szánunk az idei autóra, mert már 2022-re összpontosítunk. Lesz néhány újítás, de az a lényeg, hogy a megfelelő irányba tereljék a munkát.”

A svájci szakember prognózisa nem sok jót ígér a Ferrarinak, mivel Leclerc 51 éles versenykör során 59 másodperces hátrányba került a győztes Lewis Hamiltonhoz képest, Sainz pedig 67 másodpercet gyűjtött össze, a futam elején alkalmazott biztonsági autós- és VSC-fázis nélkül a spanyol pilóta már a körhátrány közelébe került volna.

Leclerc-hez képest nem volt jelentős a lemaradása, és Binotto szerint Sainz visszaigazolta a csapat bizalmát a jó versenytempójával,

egyre magabiztosabb lesz az autóban, valamint a csapattársai körében is. A csapatfőnök kiemelte, hogy jó az összhang a két pilóta között is. „Charles [szombaton] köszönetet mondott Carlosnak, mert belehajszolta őt a lehető legjobb köridőbe.”

Sainz az edzéseken szorongatta Leclerc-t, de az időmérőn és a futamon lemaradt Forrás: Getty Images/2021 Getty Images/Lars Baron

„Mindkettejükkel nagyon boldog vagyok. Igencsak fontos, hogy tudjuk, mindkettejükre számíthatunk. Most az a fontos, hogy motiváltak legyünk és fejlődjünk. Manapság Carlos számára nem Charles és Charles számára nem Carlos az ellenfél, hanem az előttünk lévő autók. Amikor az összes többi csapat előtt leszünk, megengedjük majd, hogy a pilótáink egymás ellen is küzdjenek.”

Noha a Ferrarinak esélye sem volt még a dobogó elérésére sem, Binotto jónak értékelte a szezonkezdetet. A Scuderia a konstruktőri világbajnokság 4. helyén távozott az idénynyitóról a Mercedes, a Red Bull és a McLaren mögött, de a wokingi istálló autóival tudtak csatázni a versenytáv során.

„Örülünk, de elnézve az előttünk lévő autókat, láthatjuk, hogy továbbra is fejlődnünk kell – ismerte el. – Küzdöttünk a McLarennel, még akkor is, ha Charles elvesztette a [4.] pozíciót. Carlos a verseny végére megközelítette [Daniel] Ricciardót, még úgy is, hogy a rajthelye hátráltatta a futamon, de alapvetően szerintem jó verseny volt. Sok teendőnk van még, ezért már Imolára összpontosítunk.”