Történelmet írt első futamán, és Ross Brawnt is lenyűgözte az Alpha Tauri újonca

Forma-1, Cunoda Juki, Franz Tost, Alpha Tauri, Bahrein teszt 3. nap
BAHRAIN, BAHRAIN - MARCH 14: Yuki Tsunoda of Scuderia AlphaTauri and Japan and Franz Tost of Scuderia AlphaTauri and Austria during Day Three of F1 Testing at Bahrain International Circuit on March 14, 2021 in Bahrain, Bahrain. (Photo by Peter Fox/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Az F1 sportért felelős igazgatójának elismerését is kivívta a vasárnapi Bahreini Nagydíjon debütáló Cunoda Juki, akit már most a mezőny legnagyobb tehetségeivel emlegetnek egy lapon.

A japán Cunoda Juki bizonyította a Bahreini Nagydíjon, hogy nem véletlenül tartják sokan már most a valaha volt egyik legjobb japán Forma-1-es pilótának. Az Alpha Tauri 20 esztendős versenyzője ráadásul véghezvitte azt, ami korábban egyetlen japán pilótának sem sikerült: pontot szerzett élete első F1-es futamán. Nem csoda, hogy még Ross Brawnt is lenyűgözte.

Remek debütáló futamot teljesített Forrás: Getty Images/2021 Getty Images/Peter Fox

Cunoda nem kapta el jól a rajtot és a közepes gumikon a 13. helyről indulva három pozíciót is veszített, a futamon azonban végül a 9. helyen ért célba és két pontot szerzett. Menet közben több szép előzést is bemutatott, nem egyszer korábbi világbajnokok ellen, Fernando Alonsót például az egyes kanyarban, messziről bevetődve előzte meg.

Eredményével amellett, hogy dicsőséget szerzett japánnak, többek elismerését is kivívta, például Ross Brawn, az F1 sportért felelős igazgatója is megemlítette őt szokásos futam utáni jegyzetében. „Lenyűgözött Cunoda Juki. A hétvégén találkoztam vele először, és lenyűgöző személyisége van. Szórakoztató, miközben az autóban hajlamos cifrán beszélni” – utalt Brawn a japán versenyző némely rádióüzenetére.

Nagy dicséret ez Brawntól, tekintve, hogy Mick Schumacher személyében az F2 tavalyi bajnoka is az idén mutatkozott be, két évvel ezelőtt pedig Lando Norris és George Russell érkezett, akikről azóta szintén bebizonyosodott, hogy kivételesen tehetségesek.

Ellentmondást nem tűrően versenyzett Forrás: Getty Images/2021 Getty Images/Lars Baron

Cunoda egyébként nem volt teljesen elégedett saját versenyével. „Boldog vagyok, hogy sikerült pontokat szereznem az első versenyemen. Ez a futam megmutatta, hogy milyen nagyszerű autónk van.

A futamon azért kellett küzdenem, hogy visszaszerezzem ezeket a helyeket. Sokat tanultam Bahreinben, amit magammal viszek Imolába, a következő versenyre."

Amellett, hogy ő az első japán, akinek bemutatkozó futamán sikerült a pontszerzés, 2016 óta ő lett az első újonc, akinek az első versenyén összejött ez.