Mick Schumacher apjára emlékezteti a Haas ferraris alkalmazottait

Forma-1, Haas VF-21
BAHRAIN INTERNATIONAL CIRCUIT, BAHRAIN - MARCH 12: Mick Schumacher, Haas F1 Ionos reveal during the Bahrain March testing at Bahrain International Circuit on Friday March 12, 2021 in Sakhir, Bahrain. (Photo by Sam Bloxham / LAT Images)
Vágólapra másolva!
Többen édesapja tulajdonságait vélik felfedezni a Forma-1-ben az idén debütáló Mick Schumacherben csapata, a Haas alkalmazottai közül. Az ifjú pilóta elárulta, mikor kezdte tudni igazán kamatoztatni azokat a tanácsokat, amiket apjától kapott.

Az arca, a járása, a gesztusai. Mick Schumacher számos dologban hasonlít a hétszeres világbajnok Michael Schumacherre, ami óhatatlanul is táptalajt nyújt kettejük összehasonlításának. Persze nem véletlen, hogy már most mindenki édesapjához méri az ifjú Schumachert, hiszen ő is hasonló utat jár be, és akárcsak apja, ő is 22 évesen mutatkozik be a Forma-1-ben. A számos Ferrari-alkalmazottat foglalkoztató Haas-istállónál pedig akadnak, akik már a második Schumacherrel dolgozhatnak együtt életük során.

Mick Schumacher nagyon hasonlít az apjára Forrás: Sam Bloxham / LAT Images/Motorsport Images

„Soha nem dolgoztam Michael-el és nem ismertem őt annyira jól, így csak a televízióból és a sajtóból tudom, hogy milyen keményen dolgozott" – idézi Günther Steinert, a Haas csapatfőnökét az Autosport.

Vannak azonban a Haasnál olyanok, akik személyes tapasztalatból tudják, hiszen a Ferrarival 2000 és 2004 között öt világbajnoki címet nyerő Michael Schumacherrel is összehozta őket a sors, most pedig a hétszeres világbajnok fiával, Mickkel is közelebbi kapcsolatba kerültek. „Nagyon jól ismerték Michaelt, ezért nagyon érzelmessé váltak, amikor Mick csatlakozott hozzánk” – mondta Steiner.

A külső hasonlóságot írhatjuk a genetika számlájára, Mick hozzáállása a versenyzéshez azonban nem kizárólag a természet műve. A fiatal pilóta karrierjét 2013-as síbalesetéig édesapja egyengette, így volt kitől ellesnie ezt-azt.

– emlékezett vissza Mick. – A gokartos éveim alatt azonban még nem igazán értettem ezeket, mert számomra nem volt túl sok értelmük. Különböző dolgokkal próbálkoztam és valószínűleg még nem voltam azon a szinten, de így is elértem a gokartban, amit el akartam. Aztán amikor formaautókra váltottam, hirtelen minden értelmet nyert. Nekem volt a legjobb tanárom, és boldog vagyok, hogy idáig eljutottam. Örülök, hogy itt lehetek."

A gokartban még nem igazán tudta kamatoztatni apja tanácsait Forrás: AFP/Yorick Jansens

Mick az erősségeit firtató kérdésre maga is felhozott egy példát, amiben szintén az édesapjára jellemző tulajdonságot fedezhetünk fel. „Már a gokartos éveim alatt is nagyon jó voltam abban, hogy elemezzem, mi történik körülöttem.

Kérdés, hogy az idén mennyi lehetősége lesz kamatoztatni ezt az erősségét, a Haas ugyanis minden bizonnyal a mezőny sereghajtója lesz, így Mick többnyire csapattársával, az Orosz Nyikita Mazepinnel lesz versenyben.