Vágólapra másolva!
A Volkswagen Motorsporttól igazolt technikai igazgatót a Williams, François-Xavier Demaison az új ügyvezető, Jost Capito első komoly kinevezése. A szakember nagy tapasztalatot szerzett a raliversenyeken, de körrekorder pályaautó is született az irányítása alatt.

Folytatódik a Williams-csapat technikai stábjának erősítése, a Volkswagentől leszerződtetett ügyvezető igazgató, Jost Capito egy korábbi munkatársát, François-Xavier Demaisont is Grove-ba csábította. A szakember a tervező- és az aerodinamikai részleg irányítását is átveszi, közvetlenül Capitónak felel a továbbiakban.

François-Xavier Demaison a VW-től érkezik a Williamshez Forrás: Volkswagen AG/Sebastian Koch

Demaison az elmúlt évtizedet a Volkswagen Motorsport színeiben töltötte, leginkább a német márka rali-világbajnoki sikereiről ismert, a felügyelete alatt készült el a Polo R WRC, ami 2013 és 2016 között zsinórban négyszer nyert meg minden kiírást a sportágban, és

akkoriban készült el az ID.R nevű pályaautó is, ami elektromos hajtással átírta a rekordokat a Pikes Peaken, a Nürburgringen és Goodwoodban is.

Az „FX” néven is ismert szakember korábban a Renault és a Peugeot színeiben is dolgozott a Forma-1-ben, a túraautózásban és a rali-világbajnokságban is, mielőtt a Subaru World Rally Team főmérnöke lett. A Volkswagenhez 2011-ben csatlakozott, 2016-tól a márka összes motorsportos aktivitása hozzá tartozott.

„Személyesen is megbizonyosodhattam a technikai képességeiről és a sportsikerei önmagukért beszélnek – méltatta munkatársát Capito. – Egy ilyen kaliberű ember bevonása a már most is tapasztalt technikai csapatunkba segíti majd, hogy megtaláljuk a jövőbeli utunkat, a működésünket és erősíti a csapatunkat.”

„Nincs kétségem afelől, hogy a tudása segít majd újabb fontos lépéseket tennünk afelé, hogy ismét győzzünk. A Williamsnél érdekes kihívás vár ránk és már várom, hogy FX is hozzátegyen ehhez a kalandhoz” – jelentette ki a német szakember.

Az ID.R több körrekordot is átírt Forrás: Volkswagen AG/Bildagentur Kräling

Demaison nagy kihívásra számít, várakozással tekint az új feladatára: „Tehetséges emberek nagyszerű csapatot alkotnak, remélem, hogy összedolgozhatok velük és a felsővezetéssel, hogy irányt találjunk a jövőre és segíthetek, hogy a csapat elérje a céljait.”