Schumachernek másik csapatban kellene bemutatkoznia az F1-ben?

Forma-1, Bahrein teszt, 3. nap, Mick Schumacher, Haas
BAHRAIN, BAHRAIN - MARCH 14: Mick Schumacher of Germany and Haas F1 talks in a press conference during Day Three of F1 Testing at Bahrain International Circuit on March 14, 2021 in Bahrain, Bahrain. (Photo by Dan Istitene - Formula 1/Formula 1 via Getty Images)
Vágólapra másolva!
Bernie Ecclestone, a Forma-1 korábbi ügyvezető igazgatója szerint Mick Schumacher nem a legjobb helyen kezdi meg pályafutását a királykategóriában, és máshol többet tanulhatna. A 2016-os világbajnok Nico Rosberg eközben a rá nehezedő nyomástól félti egykori csapattársának fiát.

Mick Schumacher ma ünnepli 22. születésnapját, amely után néhány nappal már első Forma-1-es futamán fog részt venni Bahreinben. A hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia a várhatóan sereghajtó Haas-istálló színeiben fog bemutatkozni a Forma-1-ben, apja egykori csapattársa szerint azonban így is nagyobb figyelem irányul majd rá, mint Lewis Hamiltonra. Az F1 korábbi vezére pedig úgy véli, Schumacher jelenleg nem a legjobb helyen van.

Schumacheren úgy is lesz nyomás, hogy a mezőny végén fog csatázni Forrás: Formula 1 via Getty Images/2021 Formula One World Championship Limited/Dan Istitene

Mick Schumacher valószínűleg már rég hozzászokott ahhoz, hogy lépten-nyomon Michael Schumacher fiaként emlegetik, az F1-ben azonban minden korábbinál nagyobb figyelem fogja őt övezni, ami a hétszeres világbajnokkal 2010 és 2012 között a Mercedesnél egy csapatban versenyző Nico Rosberg szerint teher lehet a fiatal pilótának.

– utalt saját magára és világbajnok apjára, Keke Rosbergre a 2016-os világbajnok az F1-insider.com-nak. – A médiafigyelem hatalmas lesz, kezdetben talán még nagyobb is, mint amekkora Lewis Hamiltonra irányul. Remélem, hogy Mick ki tudja majd zárni ezt és a munkájára tud koncentrálni, máskülönben sokkal kevésbé lesz neki szórakoztató a Forma-1. A média nem fog időt adni neki, neki azonban meg kell ezt tennie saját magával szemben. Ez időbe és gyakorlásba fog telni. Végtére is, nekem is hét évet kellett várnom, hogy megnyerjem az első versenyemet, és tizenegyet, hogy világbajnok legyek. Ezt is figyelembe kell venni Mick értékelésénél."

Az élmezőnnyel biztosan nem lesz harcban Mick, legfeljebb a lekörözésekkor fog a topcsapatok autóival találkozni Forrás: Mark Sutton / LAT Images/Motorsport Images

Az idei szezonra alig fejlesztő, bevallottan a 2022-es szabályváltozásokra készülő Haasnál ugyanakkor meglesz a lehetősége Schumachernek, hogy nyugodtan fejlődhessen, hiszen többnyire valószínűleg csak csapattársára, Nyikita Mazepinre kell majd figyelnie.

Bernie Ecclestone, az F1 korábbi ügyvezető igazgatója szerint azonban Mick ezzel együtt sincs a legjobb helyen.

„Egy kicsit sajnálom őt, mert nagyszerű tulajdonságai vannak, amelyekkel többet elérhetne máshol, mint ott, ahol most van. Máshol sokkal többet tanulhatna, itt viszont nem vagyok benne biztos, hogy annyit tud, mivel nincs senki, aki sokat taníthatna neki. Egyedül van" – jelentette ki az F1 korábbi mindenható ura az AvD Motor & Sport Magazinnak.

És hogy Ecclestone szerint hol lenne jó helyen a kis Schumi? A Red Bullnál, vagy talán elsőre inkább az Alpha Taurinál, ahol az idén a tavaly még szintén az F2-ben versenyző Cunoda Juki mutatkozik be.

– szögezte le a 90 esztendős üzletember. – Az eredményei a Forma-2-ben szuperek voltak, a jelenlegi csapatával ezt viszont nem lesz könnyű megismételnie."