Az F1 új vezére nem feledkezik meg a pilótákról sem

Forma-1, Bahrein teszt 1. nap, mezőny, Max Verstappen, Sergio Pérez, Sebastian Vettel, Lance Stroll, Carlos Sainz, Charles Leclerc, Antonio Giovinazzi
BAHRAIN, BAHRAIN - MARCH 12: Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing and Sergio Perez of Mexico and Red Bull Racing stand on the grid Day One of F1 Testing at Bahrain International Circuit on March 12, 2021 in Bahrain, Bahrain. (Photo by Dan Istitene - Formula 1/Formula 1 via Getty Images)
Vágólapra másolva!
Minden fontos kérdésről informálni fogja őket és egyeztet a pilótákkal Stefano Domenicali, az F1 új elnök-vezérigazgatója.

A jövőbe tekint és a pilótákkal és a csapatokkal is szoros kapcsolatra törekszik az F1 új elnök-vezérigazgatója, a Chase Carey-t az idei évtől váltó Stefano Domenicali. A Ferrari korábbi csapatfőnöke az F1 hivatalos weboldalán írt jegyzetében leírta: nagy feladat előtt állnak, miközben izgalmas időszakot él meg a sportág.

Domenicali fontosnak tartja a folyamatos párbeszédet Forrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula One World Championship Limited/Dan Istitene - Formula 1

Domenicali elárulta, hogy a bahreini tesztelés kezdetének előestéjén találkozott az összes pilótával, hogy különböző témákban egyeztessen velük. „Konstruktív megbeszélés volt és megegyeztünk, hogy amikor beszélgetünk, annak tartalma köztünk marad. Fontos volt, hogy ennek az új utazásnak megosszuk a kezdetét.

– írta Domenicali.

Mindez azért is lényeges, mert a múltban a versenyzők számtalanszor adtak hangot nemtetszésüknek amiatt, hogy különböző kérdésekben – legyen az a technikai vagy a sportszabályzat változása – nem kérték ki a véleményüket. Az új elnök-vezérigazgató már most igyekezett hangsúlyozni, hogy a jövőben ilyen nem lesz.

Emellett azt is kiemelte, hogy ugyanezt a folyamatos kommunikációt igyekszik fenntartani a csapatokkal is.

„A csapatfőnökökkel is beszéltem, mivel olyan szervezet vagyunk, amelynek minden részvényes hozzájárulására szüksége van. A mi feladatunk, hogy megteremtsük a megfelelő környezetet a sikeres működéshez, és biztosítsuk, hogy az F1 új szintre lépjen. Ezért kell velük rendszeresen egyeztetnünk."

A pilótákat sem hagyják ki az F1 jövőjének formálásából Forrás: Formula 1 via Getty Images/2021 Formula One World Championship Limited/Dan Istitene

Az elnök-vezérigazgató arról is írt, hogy „hosszú a teendőlista", aminek a legfontosabb pontja, hogy zavartalanul elkezdődjön az idei szezon, majd a Covid-19-hez alkalmazkodva gond nélkül le is bonyolítsák azt. Emellett előkelő helyen szerepelnek rajta a 2022-es szabályváltozással kapcsolatos teendők, valamint a 2025-ben érkező új motorformula meghatározása is.

„Lehet látni a vibrálást a csapatok között, sok új autó, új elvárások aziránt, hogy mielőtt megérkeznek jövőre az új generációs autók, különleges legyen az idei év – tért rá 2021-re az olasz sportvezető. – Az Aston Martin érkezése annak a jele, hogy a Forma-1 a gyártók figyelmének középpontjában áll. Azok, akik régóta velünk vannak, tudják ezt. A költségplafon bevezetése azt jelenti, hogy a csapatok működése stabil lehet, az új autó pedig jó vízió a jövőre nézve."