Szakítottak, de Hamilton és korábbi jobbkeze továbbra is legjobb barátok maradnak

Forma-1, Lewis Hamilton, Marc Hynes, Török Nagydíj 2020
ISTANBUL, TURKEY - NOVEMBER 15: Race winner Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP celebrates winning a 7th F1 World Drivers Championship with Marc Hynes in parc ferme during the F1 Grand Prix of Turkey at Intercity Istanbul Park on November 15, 2020 in Istanbul, Turkey. (Photo by Clive Mason/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Először beszélt korábbi bizalmasával és jobbkezével való különválásáról Lewis Hamilton. A hétszeres viláágbajnok már Forma-1 utáni életére is készül és Angliában is otthont alakít ki magának.

Miként arról korábban mi is beszámoltunk, Lewis Hamilton szakított bizalmasával, a mostanáig a hétszeres világbajnok üzleti ügyeit intéző Marc Hynes-szal. A két fél elválása békés körülmények között zajlott, a Mercedes versenyzője pedig most elmondta, barátságuk továbbra is töretlen, viszont valakit találnia kell Hynes helyére, aki segít neki megvalósítani a jövőbeni terveket.

Hamilton és Hynes a tavalyi Török Nagydíjon, miután a Merceds pilótája megnyerte hetedik világbajnoki címét Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Clive Mason

A szakításig Hynes vezette Hamilton Project 44 nevű, a pilóta üzleti érdekeltségeit összefogó vállalatát. A kettős öt éven át dolgozott együtt és régről, Hamilton brit Forma-3-as éveitől datálódik az ismeretségük, azóta mondhatni legjobb barátok. Mint most Hamilton elmondta, az idei szezon előtt azért váltak külön az útjaik, mert Hynes másba akart fogni, mindez pedig nem lesz hatással a barátságukra.

– nyilatkozta Hamilton az Autosportnak. – Lenyűgöző kapcsolatunk volt és igazán hálás vagyok és büszke a közösen elértekre. Most egy kisebb újjászervezést hajtok végre. Vannak terveink a jövőre nézve, amihez rövid távon valószínűleg jön egy új ember. Hogy ki lesz az, azt menet közben kitalálom."

Hynes helyét tehát valaki más veszi át Hamilton cégében, ennek a személynek pedig valószínűleg abban is fontos feladata lesz, hogy a hétszeres világbajnok Forma-1 utáni terveit egyengesse, miután a 36 esztendős versenyző érezhetően egyre jobban készül élete következő szakaszára.

Hamiltonnak fontos, hogy Angliában is legyen egy otthona

Ennek egyik jele az, hogy coloradói és monacói otthona mellett Angliában is kialakít egyet,

ahol elmondása szerint akár családot is alapíthat a későbbiekben.

„Én is azon az álomszerű helyen lakom, ahol sok más versenyző is, azaz Monacóban, de van egy otthonon Angliában is. Nagyon izgatott vagyok amiatt, hogy kész legyen, hogy amikor Angliába megyek, végre legyen egy hely, amire a sajátomként tekinthetek ahelyett, hogy hotelekben laknék, ami nem túl élvezetes, tekintve, hogy az év nagy részét hotelekben töltjük. Úgyhogy szerintem ez valami nagyszerűnek a kezdete. Egy olyan hely, ahol meglátogathat a családom és ahol a jövőben talán saját családot is alapíthatok."