Bottas a barátnője által tervezett sisakfestéssel üzent: az idén magányos farkas lesz

Forma-1, Bahrein teszt, 2. nap, Valtteri Bottas, Mercedes
BAHRAIN, BAHRAIN - MARCH 13: Valtteri Bottas of Finland driving the (77) Mercedes AMG Petronas F1 Team Mercedes W12 in the Pitlane during Day Two of F1 Testing at Bahrain International Circuit on March 13, 2021 in Bahrain, Bahrain. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A sisakfestésével is üzen az idén bevallottan más hozzáállással versenyző Valtteri Bottas, aki magányos farkasként veti bele magát az új szezon küzdelmeibe.

Valtteri Bottas már a Mercedes szezon előtti sajtóbeszélgetésén is olyan benyomást keltett, mint aki most vagy soha alapon tekint az idei évre. Emiatt többekben felmerült, hogy a Mercedesnél ötödik szezonját kezdő finn versenyző Nico Rosberg példáját követve az idén mindent bevet Lewis Hamilton ellen, és ezt az évet teljes mértékben alárendeli a világbajnoki cím megszerzésének. A kilencszeres futamgyőztes a bahreini teszten megmutatta 2021-es sisakdizájnját, ami megint csak arra utal, hogy Bottas az idén mindent egy lapra tesz fel.

Az új szezonhoz új sisakfestés jár Forrás: Getty Images/2021 Getty Images/Mark Thompson

Sok pilótának a sisakja nemcsak arra szolgál, hogy védelmet nyújtson a számára, hanem az önkifejezés egyetlen módját is adja, hiszen az autóban ülve csupán annak festésésből lehet felismerni őket (és a fedélzeti kamera színéből persze, de sokan a mai napig a sisakot figyelik). Bottas is ezek közé a versenyzők közé tartozik, a Mercedes videójából pedig azt is megtudhattuk, hogy miért az lett az idei fejvédőjének a festése, ami.

A finn pilóta Stilo márkájú sisakjának dizájnját barátnője, a kerékpárversenyző Tiffany Cromwell alkotta meg, és mint Bottastól megtudhattuk, nem ez az első alkalom, hogy segít neki a festés megtervezésében.

„Úgy döntöttem, hogy ismét itt az ideje valami másnak. Új szezon, új fejezet a karrieremben, úgyhogy új a sisakfestésem is, amit a barátnőm, Tiffany tervezett – kezdte sisakfestésének bemutatását Bottas. – Már korábban is jópár dizájnt csinált nekem, és ez a legutóbbi. Amint tudjátok, szeretem a kék színt, úgyhogy abból sok van benne. Az oldalán egy kicsit világosabb és csillog, amitől jól mutat a reflektorfényben és a napsütésben is. Rajta van a logóm, ami új lett tavaly óta."

Bottas bemutatja idei sisakját

„Ami a részleteket illeti, mint mindig, most is rajta van a gyönyörű Mercedes-embléma, a tetején ott van a rajtszámom egy finn zászlóba burkolva, valamint annak a megyének jelvénye is, ahonnan származom. Ez már jó ideje rajta van a sisakjaimon. Nyilvánvalóan különböző kötelező szponzorlógók is megtalálhatóak rajta. Az idén a Crowdstrike egy kicsit láthatóbb lett, és mint mindig, ott a Monster is.

Bottas nem árulta el, hogy pontosan mit is értett ez alatt, mindenesetre így is világos az üzenet: ahogy a W12-es bemutatójának apropóján elmondta, az idén egy kicsit önzőbb lesz, és csak arra fog koncentrálni, hogy saját magából és a vele szorosan együtt dolgozókból kihozza a legtöbbet. Hogy ez a magányos farkas metaforáján át nézve mit jelent, azt majd az idei szezon során megtudjuk.