Vágólapra másolva!
Sebastian Vettel, Max Verstappen és Lewis Hamilton is pályára lép a szezon előtti Forma-1-es teszt első napján, a visszatérő Fernando Alonsót azonban csak később láthatjuk.

Pénteken magyar idő szerint 8 órakor megkezdődik a Forma-1 idei háromnapos előszezoni tesztelése a Bahreini Nagydíj helyszínén. A csapatok 2014 óta először választották a sivatagi pályát a felkészülésre, akkor viszont az idénynyitót nem itt, hanem az ausztráliai Melbourne-ben rendezték.

A Haas (képünkön), a Ferrari és az Aston Martin már csütörtökön pályára lépett, hogy bejárassák az autóikat Forrás: Haas F1 Team Twitter

A megszokottak szerint mind a tíz csapat pályára lép egyszerre egy autóval, naponta két pilótát csak egymást váltva lehet foglalkoztatni. Noha az autók átállítása ilyenkor időveszteséget okoz, több istálló is úgy döntött, hogy nem egy-egy teljes, majd fél-fél napot ad a versenyzőinek.

Kivételt képez a Williams, ami először a tesztpilótát, Roy Nissany-t indítja, Nicholas Latifi és George Russell csak utána kap egy-egy napot a felkészülésre a két hét múlva esedékes szezonkezdet előtt. Pihenhet még Fernando Alonso is, a visszatérő kétszeres F1-es világbajnok csak szombaton kezd, az első nap Esteban Oconé az Alpine-nál.

A bahreini időjárásnak köszönhetően havazástól nem kell tartani, viszont a csapatok munkáját nem könnyíti meg, hogy míg pénteken 32 fokos levegő hőmérséklet várható, szombaton ez alaposan visszaesik 20 fok környékére, és megélénkül a szél is. Ez a mérnököknek sem kedvez, és a versenyzők boldogulását is megnehezíti.

Az előszezoni F1-es teszt beosztása

Csapat Péntek Szombat Vasárnap
Mercedes Valtteri Bottas, Lewis Hamilton Lewis Hamilton, Valtteri Bottas Valtteri Bottas, Lewis Hamilton
Red Bull Max Verstappen Sergio Pérez Sergio Pérez, Max Verstappen
McLaren Daniel Ricciardo, Lando Norris Daniel Ricciardo, Lando Norris Lando Norris, Daniel Ricciardo
Aston Martin Sebastian Vettel, Lance Stroll Sebastian Vettel, Lance Stroll Lance Stroll, Sebastian Vettel
Alpine Esteban Ocon Fernando Alonso Esteban Ocon, Fernando Alonso
Ferrari Charles Leclerc, Carlos Sainz
Alpha Tauri Pierre Gasly, Cunoda Juki Cunoda Juki, Pierre Gasly Pierre Gasly, Cunoda Juki
Alfa Romeo Kimi Räikkönen, Antonio Giovinazzi Antonio Giovinazzi Kimi Räikkönen
Haas Mick Schumacher, Nyikita Mazepin Nyikita Mazepin, Mick Schumacher Mick Schumacher, Nyikita Mazepin
Williams Roy Nissany Nicholas Latifi George Russell

Cikkünket frissítjük!