Vágólapra másolva!
Fiatalos versenyzőpárossal várja az idei szezont a Ferrari, de Charles Leclerc révén már van egy jól ismert pilótájuk és Carlos Sainzról is jó benyomásokat szereztek az első hetek alapján.

Alaposan átalakított autót mutatott be a Ferrari a 2021-es szezonra és versenyzőpárosuk is megújult, hiszen a még mindig fiatal, de a Scuderia színeiben már a harmadik szezonját kezdő Charles Leclerc mellé Carlos Sainz Jr. érkezett. Leclerc az elmúlt évek során csiszolatlan gyémántból a fiatal generáció egyik ütőképes tagja lett, ehhez az is kellett, hogy a gumikezelés terén nagyot lépjen előre.

Leclerc lehet a Ferrari vezéregyénisége Forrás: Scuderia Ferrari

„Hasonlóan készültem [a télen], ahogy korábban is tettem, próbáltam kiismerni a tavalyi gyengeségeimet. Még mindig úgy gondolom, hogy a gumikezelést erőltetnem kell. Tavaly jelentős javulást értem el, és remélem, hogy idén újabb lépést teszek – mondta a monacói. –

Leclerc jelenti idén a mércét a Ferrarinál, hiszen az ő képességeivel már tisztában vannak. Laurent Mekies, a Ferrari sportigazgatója is méltatta az ifjú tehetség fejlődését, szerinte Leclerc egyre inkább vezéregyéniség lesz a Scuderiánál. „Tudatában van annak, hogy mi a feladata a csapatnál, az autóban és azon kívül is” – jelentette ki Mekies, aki Sainz belépését is üdvözölte.

„Egyelőre jól működik a kapcsolat Carlos és Charles között. Csapattársként dolgoznak együtt, például, amikor eljönnek szimulátorozni vagy amikor találkoznak a mérnökökkel az autó fejlesztése érdekében” – magyarázta Mekies a szempontot, ami fontos lehet a Ferrarinak, miután a négyszeres világbajnok Sebastian Vettellel tavaly már megromlott a viszonyuk.

A sportigazgató szerint a pilóták körüli jó légkörből pozitív energiát merít a csapat is, Sainzot nyitott gondolkodású, kíváncsi fiatalemberként írta le, aki az átigazolása óta sok időt töltött Maranellóban, ez összhangban van Leclerc-rel is, aki saját elmondása szerint télen még sohasem töltött annyi időt a csapat közelében, mint most.

Sainz (jobbra) új belépő a Ferrarinál, egyelőre harmonikus az együttműködés Forrás: Scuderia Ferrari

Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke nemrég elmondta, tisztázták a versenyzőkkel, hogy a csapat érdekét kell képviselniük, és Mekies úgy érzi, egyelőre nem kell perpatvarra számítani a két fiatal között.

„A téli hónapok során nyilván könnyű jóban lenni a másikkal, de szerintem tényleg élvezik egymás társasságát, ötleteit és a csapathoz való hozzáállásukat, és ez nagyon jó kiinduló pont lesz. Végtére is, ők központi elemei a csapatnak. A fellépésük, a lelkesedésük és az energiájuk kulcsfontosságú lesz annak érdekében, hogy a 2021-es szezonunk határozott előrelépés legyen a helyes irányba.”