Pérez miatt a mexikóiak már nem tequilát isznak

Forma-1, Sergio Pérez, Red Bull Racing, Red Bull RB15, Silverstone filmforgatás
NORTHAMPTON, ENGLAND - FEBRUARY 23: Sergio Perez of Mexico and Red Bull Racing prepares to drive in the garage during the Red Bull Racing filming day at Silverstone on February 23, 2021 in Northampton, England. (Photo by Mark Thompson/Getty Images for Red Bull Racing)
Vágólapra másolva!
Sergio Pérez szerint hazájában mindenki beállt mögé és új csapata, a Red Bull Racing mögé, amit azzal szeretne meghálálni, hogy megnyeri a Mexikói Nagydíjat.

A Racing Pointtól a Red Bullhoz szerződő Sergio Pérez élete nagy lehetősége előtt áll, hiszen az idén végre olyan autóval vághat neki a szezonnak, amely nagy valószínűség szerint önerőből is képes lesz a győzelemre, és adott esetben akár a világbajnoki címért is lehet küzdeni vele. A 31 esztendős mexikói pilóta így természetesen izgatottan várja a szezont, de rajta kívül így van ezzel még több millió mexikói is, akik Pérez reményei szerint élőben láthatják majd, ahogyan megnyeri nekik a Mexikói Nagydíjat.

Pérez az idén végre rendszeresen az élmezőnyben küzdhet Forrás: Getty Images for Red Bull Racing/Getty Images / Red Bull Content Pool/Mark Thompson

A koronavírus-járvány miatt tavaly igen felforgatott szezon tudott maga mögött az F1, amelyből a mexikói verseny kimaradt, az idén azonban már várhatóan 2019 után ismét rendeznek futamot Pérez szülőföldjén. Azt már az eddigi években is láthattuk, hogy a mexikóiak megőrülnek kedvencükért,

a Pérez-mánia pedig az idén minden korábbinál nagyobb lehet, lévén a 31 esztendős pilóta a Red Bull versenyzőjeként várhatóan az első helyekért száll majd harcba az Autódromo Hermanos Rodríguezen.

Persze ehhez az is kell, hogy addigra visszatérhessenek a nézők a lelátókra. Az F1 terve az, hogy helyszínenként mérlegel majd, de mivel a Mexikói Nagydíj ősszel lesz, van rá esély, hogy nézők előtt fog zajlani. Természetesen Pérez is ezt szeretné. „Nagyon különleges lesz, amikor újra megtelnek a lelátók és visszatér az a bizonyos atmoszféra a nagydíjakra. Érzelmes lesz, és szerintem jobban fogjuk értékelni, mint korábban valaha" – nyilatkozta a Red Bull honlapjának.

Ennyire imádják a rajongók az F1-et Mexikóban Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Dan Istitene

Az pedig mindennél nagyobbat szólna, ha Péreznek sikerülne nyernie hazája versenyén.

– mondta viccelődve. – A mexikóiak nagyon szenvedélyesek, igazán imádják a csapatot és mindannyian mögöttünk állnak. Már várom, hogy hazatérjek és megpróbáljam megnyerni nekik a Mexikói Nagydíjat."

Addig azonban természetesen még sok az ismeretlen, hiszen Pérez még csak az összeszokási fázisban van a csapattal, illetve egyelőre azt sem tudni, hogy mennyire lesz jó a Red Bull idei autója, az RB16B. A mexikói pilóta azonban bízik benne, hogy nyerhet vele. „A cél a győzelem. Nyilvánvalóan egy folyamat vezet odáig, amit teljesíteni kell, de remélhetőleg az autó elég jó a győzelemhez. Ki kell várnunk. A Mercedesnek egészséges előnye van, de remélhetőleg csökkenteni tudjuk a különbséget és megnehezíthetjük az életüket."