Vágólapra másolva!
Carlos Sainz nem erősítette meg, de nem is tagadta, hogy balesetet szenvedett Jerezben a Pirelli 2022-es gumitesztjén. A kerékpáros baleset után gyógyuló Fernando Alonso nem nyilatkozik az Alpine bemutatóján.

Rájár a rúd a spanyol pilótákra a Forma-1-ben, Fernando Alonso közúti kerékpáros balesete után arról pletykálnak, hogy Carlos Sainz is egy baleset részese volt a Pirelli 2022-es abroncsainak tesztelése közben. A Ferrari a spanyolországi Jerezben lépett pályára az új abroncsokon, a gyártó a közösségi médiában kiadott néhány képet a tesztről, ami zárt kapuk mögött zajlott.

Sainz is nem árult el részleteket az állítólagos balesetről Forrás: Scuderia Ferrari Press Office/Colombo Images

A Ferrari pénteken megtartott csapatbemutatóján a nagyközönség csak előre rögzített videón láthatta a versenyzőket, de Sainz válaszolt újságírói kérdésekre, a feltételezett balesettel kapcsolatban viszont nem nyilatkozott.

„A Pirelli tesztje teljesen zártkörű, ezért nehezemre esik, hogy válaszoljak máshonnan származó kérdésekre – jelentette ki. – Nem tudom, hogy a szerződés szerint mennyit mondhatunk el arról, ami a teszten történt, de ha történt is valami, amiről nem fogok beszélni, az csak apróság volt.”

Sainz azt mondta, „viszonylag pozitív” benyomásokat szerzett az új, 18 colos gumikról, de úgy vélte, csak a 2022-es szabályok szerint készülő autókon dől majd el, hogy beválnak-e a fejlesztések. Charles Leclerc is tesztelte az új gumikat, szerinte „vannak pozitív fejlemények, ez jó hír. Szerintem sokat kell még dolgozni rajtuk, de jó irányba mennek a dolgok.”

Alonso nem nyilatkozik az Alpine bemutatóján

Sainz honfitársa, Fernando Alonso két hete a svájci Luganóban közúti kerékpáros balesetet szenvedett, megműtötték, és várhatóan az előszezoni tesztelésen részt tud venni, de az Alpine bejelentette, hogy a kétszeres F1-es világbajnok a jövő heti autóbemutatón nem válaszol újságírói kérdésekre.

„Az egészségügyi helyzet és az ehhez kapcsolódó előírások nem teszik lehetővé a számára, hogy részt vegyen bármilyen kommunikációs és marketingtevékenységben, miközben a szezon előtti kritikus előkészületekkel foglalkozik” – áll a csapat közleményében, ami megerősíti, hogy Alonso a bahreini tesztelésen már a sajtó rendelkezésére fog állni.