Nem kereste a rivaldafényt a Daft Punk, de az F1 még őket is elcsábította

Forma-1, Daft Punk, Lotus F1 Team, Monacói Nagydíj 2013
(FILES) In this file photo taken on May 26, 2013 French members of the band Daft Punk pose in the pits at the Monaco Formula One Grand Prix at the Circuit de Monaco in Monte Carlo. - French dance music superstars Daft Punk have announced their split via a new video, a spokesperson confirmed on February 22, 2021. (Photo by BORIS HORVAT / AFP)
Vágólapra másolva!
Hétfőn bejelentették, hogy nem folytatja tovább az alkotást a világhírű elektronikus zenei duó, a Daft Punk. A francia alkotók ritkán mutatkoztak a nyilvánosság előtt, de az F1-es Monacói Nagydíjon még ők is kivételt tettek.

A Forma-1, főleg a Monacói Nagydíj még azok számára is nagy vonzerőt jelent, akik egyébként kerülik a felhajtást, a hercegség 2013-as versenye a nyilvánosságtól elzárkózó Daft Punk zenei formáció tagjait is megjelenésre késztették.

Guy-Manuel de Homem-Christo és Thomas Bangalter, a Daft Punk alkotói a 2013-as Monacói Nagydíjon Forrás: AFP/Boris Horvat

A történet apropója, hogy a világhírű francia elektronikus zenei duó tagjai a szóvivőjükön keresztül hétfőn megerősítették, hogy a Daft Punk keretein belül nem folytatják az alkotást, így a Lotusszal való alkalmi együttműködésük a formáció történetének egyik időkapszulája marad.

A Lotus idén Alpine néven versenyez a Forma-1-ben, de 2010 és 2015 között a Genii Capital volt a többségi tulajdonosa, ennek köszönhetően szórakoztatóipari kapcsolataik is voltak, előfordult, hogy az új Batman- vagy Mad Max-filmet népszerűsítették, David Guettával közös klipet forgattak és a Universal révén a Daft Punk is a vendégük volt.

Ez nem sokkal a „Random Access Memories” című lemezük megjelenése és a „Get Lucky” című világsláger kiadása után történt, a kiadónak kapóra jött a széles közönségréteget megszólító versenyhétvége, a csapatnak pedig a plusz népszerűség, hiszen a Daft Punk akkor új kiadványa már tarolt a brit slágerlistákon.

A helyzet jelentőségét tovább emelte, hogy a Daft Punk mögött álló alkotótársak, Thomas Bangalter és Guy-Manuel de Homem-Christo általában nem mutatkozott nyilvánosan, ha tették, akkor is a híres robotsisakjaikat viselték, így Monacóban is összetéveszthetetlen volt a jelenlétük.

A helyzetből a csapat is igyekezett mindent kihozni, egy rövid promóciós videót is forgattak, közös fényképeket készítettek Kimi Räikkönennel és Romain Grosjeannal, sőt, a Twitteren még kivágható papírfigurák gyártásához is mellékeltek sablonokat.