Hidegen hagyja a veterán csapatfőnököt, hogy Hamilton nem tudja, ki ő

Forma-1, Bahreini Nagydíj, Lewis Hamilton, Mercedes
BAHRAIN, BAHRAIN - NOVEMBER 26: Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP looks on in the Paddock during previews ahead of the F1 Grand Prix of Bahrain at Bahrain International Circuit on November 26, 2020 in Bahrain, Bahrain. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Kínos pillanatokat élt meg Lewis Hamilton a 2020-as Bahreini Nagydíj előtt, amikor a sajtótájékoztatón fogalma sem volt arról, hogy kicsoda Franz Tost, az Alpha Tauri csapatfőnöke. Az osztrák veterán nem zavartatja magát, a pilóták fizetését viszont lenyomná.

Látványosan lefagyott a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton a 2020-as Bahreini Nagydíj előtti sajtótájékoztatón, amikor szembesítették az Alpha Taurit irányító Franz Tost véleményével, mi szerint le kellene nyomni a Forma-1-ben a pilóták fizetését. Hamilton visszakérdezett, hogy ki javasolta ezt, majd a moderátor megdöbbenésére emlékeztetni kellett őt arra, hogy mi Tost munkaköre.

Tost már Hamilton GP2-es szezonja alatt is F1-es csapatfőnök volt, de ez a brit pilótának nem tűnt fel Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Mark Thompson

A kínos jelenet természetesen végigfutott a közösségi médián és Ted Kravitz, a Sky Sports riportere szerint a paddockban is mulatság tárgya lett, de a másik érintett nem reagált a történtekre, egészen mostanáig. Tost interjút adott a La Gazzetta dello Sportnak és a beszélgetés során érintették az ominózus pillanatokat is.

Az osztrák veterán mulatságosnak találta az esetet,

és leszögezte: „Nem érdekel, hogy Lewis ismer-e vagy sem. Nekem csak az számít, hogy van már egy munkacsoport, ami megtárgyalja, hogy legyen költségplafon a pilóták fizetése kapcsán is” – utalt arra, hogy az F1 Commission legutóbbi ülésén a delegáltak megállapodtak, hogy a versenyzők bevonásával foglalkoznak a kérdéssel.

A Forma-1-ben idén bevezették a csapatokra érvényes, 145 millió dolláros költségplafont, de ebben több kivétel is szerepel, például a versenyzők és a topmenedzsmentek tagjainak járandósága sem számít bele a kvótába. A csapatfőnökök hajlanak arra, hogy ennek is határt szabjanak, a versenyzőket ez nyilvánvalóan hátrányosan érintené.

Tost csapatában nem fenyeget a veszély, hogy elszabadulnak a fizetések Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Peter Fox

Az Alpha Tauri a mezőny kisebb istállói közé tartozik, ők papíron kedvezményezettjei a költségplafonnak, hiszen a nagyobb, gyári csapatok mostantól kevésbé élhetnek az anyagi fölényükkel, de Tost elárulta, számukra is kihívást jelent, hogy szigorúan kell gazdálkodni, különösen a 2022-ben esedékes szabályváltozások miatt.

– árulta el. – Idén még nem érjük el [a költségplafont], de 2022-től már nehezebb lesz betartani, azért is, mert egy teljesen új autóval kell megérkezni. Odafigyelésre lesz szükség” – nyilatkozta Tost, aki általában a konstruktőri világbajnokság 7. helyét szerzi meg a faenzai istállóval.