Kiderült, mikor mutatja be Leclerc és Sainz új autóját a Ferrari

Forma-1, Abu-dzabi Nagydíj, Charles Leclerc, Ferrari
ABU DHABI, UNITED ARAB EMIRATES - DECEMBER 11: Charles Leclerc of Monaco driving the (16) Scuderia Ferrari SF1000 on track during practice ahead of the F1 Grand Prix of Abu Dhabi at Yas Marina Circuit on December 11, 2020 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Clive Mason - Formula 1/Formula 1 via Getty Images)
Vágólapra másolva!
A Ferrari két bemutatót is tart az idei szezon kezdete előtt, melyek közül a másodikon, márciusban leplezik le a 2021-es autót. A maranellóiak beindították a motort.

Jövő héten már nem csupán időben kerülünk közelebb a 2021-es F1-es szezon kezdetéhez, hiszen három csapat is leleplezi idei autóját. A McLarennel, az Alpha Taurival és az Alfa Romeóval ellentétben azonban a Ferrari esetében még közel egy hónapot kell várni a kocsi leleplezésére.

A Ferrari március 10-én mutatja be idei autóját Forrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula One World Championship Limited/Clive Mason

A maranellóiak ugyanis bejelentették, hogy március 10-én tárják nyilvánosság elé az SF21-est, két héttel korábban pedig egy csapatbemutatót is rendeznek. A vírushelyzet miatt erre mindkét alkalommal online kerül sor.

Érdekesség, hogy az olasz istálló tavaly elsőként rántotta le a leplet kocsijáról, ám idén mindössze két nappal az előszezoni tesztek kezdete előtt fogja ezt megtenni.

A közlemény mellett a Ferrari egy videót is megosztott, amiben beindítják az idei szezonra épített új motort. Mint kiderült, a felvétel pénteken délelőtt, a maranellói gyárban készült, de csak azután, hogy Mattia Binotto csapatfőnök beszédet mondott a többségében csak videókonferencián keresztül jelenlévő alkalmazottaknak.

„A 2021-es idényünk ezen a ponton kezdődik el – kezdte a svájci szakember. – Számos kihívásra számíthatunk utunk során, de elszántak vagyunk, hogy jobb munkát végezzünk. Az autó minden olyan területen javult, ahol a fejlesztést engedélyezték. Koncentráltan kell dolgoznunk, és tisztában kell lennünk azzal, hogy hol tartunk és hova akarunk eljutni.”

A csapat által közzétett videó alapján Craig Scarborough rámutatott, hogy jelentősen átalakították az autó légbeömlőjét, és extra nyílásokkal hatékonyabbá tették a hűtést.

A technikai szakíró Twitter-bejegyzésében leszögezte, az eljárás teljesen szabályos, és hozzátette, mindez lehetővé teszi, hogy keskenyebb oldalelemeket használjanak.

Beindították a Ferrari motorját

A Ferrari idén próbál valamelyest visszakapaszkodni az élmezőnybe, miután tavaly 40 éve nem látott mélységekbe zuhantak a konstruktőri helyezést illetően. Mindezt Charles Leclerc mellett Carlos Sainzcal tehetik meg, aki Sebastian Vettel helyére érkezett a vörösökhöz, és korábban már kipróbálhatta a 2018-as autót.

Az autóbemutatók időpontjai

Csapat

Dátum

Mercedes

Március 2.

Red Bull

Nem ismert

McLaren

Február 15.

Aston Martin

Március

Alpine

Február

Ferrari

Március 10.

Alpha Tauri

Február 19.

Alfa Romeo

Február 22.

Haas

Nem ismert

Williams

Március 5.