Átigazolások, új pilóták, átalakuló csapatok - bemutatjuk az idei mezőnyt

Forma-1, mezőny, Bahrein teszt 1. nap
BAHRAIN INTERNATIONAL CIRCUIT, BAHRAIN - MARCH 12: Drivers during start of season photograph during the Bahrain March testing at Bahrain International Circuit on Friday March 12, 2021 in Sakhir, Bahrain. (Photo by Sam Bloxham / LAT Images)
Vágólapra másolva!
Jövő hétvégén vége a várakozásnak, és a Bahreini Nagydíjjal elkezdődik a 2021-es F1-es világbajnokság. Bemutatjuk a mezőny 10 csapatát, illetve 20 pilótáját, kiemelve, hogy mire érdemes figyelni velük kapcsolatban.

Március 28-án elindul a 2021-es Forma-1-es világbajnokság, egy korszak utolsó szezonja, hiszen jövőre jelentős mértékben megváltoznak a technikai szabályok. Az idényt a fontos történetszálak szempontjából már felvezettük, most viszont egyenként végigmegyünk a csapatokon és a pilótákon.

Bemutatjuk az idei Forma-1-es mezőnyt Forrás: Formula 1 via Getty Images/Clive Mason/Clive Mason

Ráadásul mostanra már ismerjük az előszezoni tesztek eredményét, amelyek ugyan egyrészt nem szolgáltak bombameglepetéssel, másrészt közel sem adtak választ minden kérdésre, de ennek tudatában is vizsgálhattuk az egyes istállók, illetve versenyzők kilátásait.

A pilóták közel feléről elmondható, hogy a tavalyi szezonban nem annál a csapatnál láthattuk, mint idén, ha egyáltalán a mezőny tagjai voltak. Összesen ugyanis három újoncot és egy visszatérőt köszönthetünk a rajtrácson, emellett négyen másik istállóhoz igazoltak. Rájuk különösen érdemes lesz figyelni az idény során.

A grafikonra csak azok kerültek fel, akik ezek közül legalább az egyikkel rendelkeznek

Ami a csapatokat illeti, a mezőny összetétele nem változott, leszámítva azt, hogy két alakulat is nevet váltott 2021-re. Az egyik csapat által egy legendás, ám a Forma-1-ben csak a hőskorban próbálkozó, akkor is sikertelen márka tért vissza, a másik, az autósportban szintén eredményes vállalatot viszont az elmúlt években élesztettek fel, és ennek keretében az F1-ben is megjelentetik.

Persze nem csupán rájuk, hanem minden pilótára és csapatra érdemes lesz figyelni, ha másért nem is, akkor amiatt, hogy mennyire felel meg az előzetes várakozásoknak és hogyan változik a megítélése a mostani állapothoz képest.

A következő oldalak két-két csapatot mutatnak be azok pilótáival együtt.

2 – Mercedes (Lewis Hamilton, Valtteri Bottas) és Red Bull (Sergio Pérez, Max Verstappen)
3 – McLaren (Daniel Ricciardo, Lando Norris) és Aston Martin (Sebastian Vettel, Lance Stroll)
4 – Alpine (Fernando Alonso, Esteban Ocon) és Ferrari (Charles Leclerc, Carlos Sainz)
5 – Alpha Tauri (Pierre Gasly, Cunoda Juki) és Alfa Romeo (Kimi Räikkönen, Antonio Giovinazzi)
6 – Haas (Nyikita Mazepin, Mick Schumacher) és Williams (Nicholas Latifi, George Russell)