Édesapja szerint Hamilton már az F1-en túli életére készül

Forma-1, Lewis Hamilton, Mercedes, Sebastian Vettel, Ferrari, dobogó, Török Nagydíj, 2020 futam
ISTANBUL, TURKEY - NOVEMBER 15: Race winner Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP celebrates winning a 7th F1 World Drivers Championship as he walks onto the podium, applauded by third placed Sebastian Vettel of Germany and Ferrari during the F1 Grand Prix of Turkey at Intercity Istanbul Park on November 15, 2020 in Istanbul, Turkey. (Photo by Murad Sezer - Pool/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Pályafutása során nyolcadszor is világbajnok lehet Lewis Hamilton a Forma-1-ben, de édesapja szerint a sportág legsikeresebb tagja nem az újabb rekordra hajt. Örül, hogy fia folytatja a versenyzést.

A héten hivatalosan is megerősítették, hogy Lewis Hamilton még legalább a 2021-es szezont teljesíti a Forma-1-ben a Mercedes színeiben, ezzel jó esély nyílt arra, hogy a hétszeres világbajnok egyedüli csúcstartó legyen a sportág történetében a világbajnoki címek terén is.

Hamilton korszakának kiemelkedő versenyzője és az F1 történetének legsikeresebb tagja Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Murad Sezer

Hamiltont 13 éves kora óta támogatja a Mercedes (és korábban a McLaren is), ez édesapja, Anthony helytállása mellett meghatározta a pályafutását. A brit pilóta atyja a Talksportnak elmondta, örül annak, hogy fia folytatja a versenyzést, de a bejelentést övező spekulációkhoz hasonlóan ő is nyitott kérdésként kezelte, hogy hosszabb távon mit hoz a jövő a sikergyáros versenyzőnek.

– utalt Hamilton és a Mercedes együttműködésére. – Nem hiszem, hogy a rekordot vette célba. Kezd ráébredni, hogy nyilvánvalóan egyre idősebb lesz és más dolgokkal is akar foglalkozni az életében. Van élet a versenyzésen túl is, de egyelőre örömmel teljesít még egy [F1-es] évet.”

A rádiócsatorna honlapja idézett egy nyilatkozatot idősb Hamiltontól, ami feltehetőleg még a tavalyi Török Nagydíj után készült, amikor Lewis Hamilton bebiztosította pályafutása hetedik világbajnoki címét. Elmondta, nagyon furcsa érzésként élte meg a sikert, mert bár tudta, hogy fia nagyszerű sportoló lesz, sohasem fogalmazták meg, hogy többszörös világbajnokká válik majd.

„Csak azt tudtuk, hogy amikor belefog valamibe, akkor 100 százalékos odaadással teszi azt. Az eredmények csupán annak végkifejletei, hogy a lehető legjobban teljesít minden alkalommal, amikor pályára lép” – jelentette ki, és hozzátette, a sikerhez nem lehet hozzászokni, minden versenyt új kezdetként élnek meg.

Anthony Hamilton eleinte a frontvonalban volt, manapság inkább a háttérben figyeli fia sikereit Forrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula One World Championship Limited/Dan Istitene - Formula 1

Azt viszont elismerte, hogy megérintette az élmény, amikor fia beállította Michael Schumacher rekordját a világbajnoki címek terén. „Elragadtak az érzelmek és el sem hittem, hogy egy önkormányzati bérlakásból először bejutottunk ebbe a sportágba, aztán hétszeres világbajnok lett. Ez álomszerű. Imádja, amit csinál, de rajong azért is, hogy másokat inspirálhat.”

„Reméljük, hogy a pillanatnyi sikerei példát mutatnak a gyerekeknek is, akik álmodoznak, és meg is akarják valósítani az álmaikat. Lewis és a családunk részéről is a remény, a lehetőségek és a sikerek a fontosak, és nem igazán a célkitűzések.”