Vágólapra másolva!
Lehetséges, hogy az idénynyitó Bahreini Nagydíj helyszínén idén is két futamot rendeznek a Forma-1-ben. Portugália májusban ugrana be a versenynaptárba, de egyre több megbetegedést regisztrálnak.

Ismét átszervezhetik a Forma-1 idei versenynaptárát, amennyiben a beugrónak szánt Portugál Nagydíjat nem lehet megtartani, írja a holland Grand Prix Radio tudósítására hivatkozva a Racefans.

Ismét két bahreini futam lesz? Forrás: Racing Point F1 Team

A Vietnami Nagydíjat a tavalyi tervekkel ellentétben nem rendezik meg, az Ausztrál Nagydíjat és a Kínai Nagydíjat elhalasztják, így Bahreinben indul a szezon 2021. március 28-án, a kieső futamok helyére Imola és Portimao érkezhet.

Az olaszországi helyszínt már bejelentették és nemrég úgy tűnt, Portugália is közel áll ahhoz, hogy a tavalyi év után ismét versenyt rendezzen,

de növekedni kezdett a koronavírusos megbetegedések száma, ezért lehetséges, hogy 2020. május 2-án nem tudják fogadni az F1 mezőnyét. Ez elsősorban azon múlik, hogy életbe lépnek-e utazási korlátozások Nagy-Britannia és Portugália között.

A szakportál szerint amennyiben Portugália nem tud beugrani a programba, ismét előfordulhat, hogy Bahreinben két versenyt rendeznek, ez azonban csak akkor lehetséges, ha ismét átszervezik a tavaszi menetrendet, mert az idénynyitó Bahreini Nagydíj után helyet kell csinálni egy esetleges második futamnak.

Ha ez történik, Bahreinben ismét a külső, rövid körön tarthatják a második futamot, ez tavaly izgalmas versenyt hozott, bár nem minden pilótát győzött meg az aszfalt minősége a középső szektorban.

Portugália is remek helyszínnek bizonyult Forrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula One World Championship Limited/Bryn Lennon - Formula 1

A Szahíri Nagydíj esetleges újbóli megrendezése azt jelentené, hogy az előző szezon végével együtt zsinórban öt futamot tarthatnak a Közel-Keleten, ebből négyet Bahreinben, ráadásul az előszezoni tesztelést is áthelyezték Barcelonából a sivatagi pályára. Az értesülést a Forma-1 szóvivője a Racefans megkeresésére nem kommentálta.