Vágólapra másolva!
Két, Red Bull-festést kapott Ferrari is részt vesz a német túraautó-bajnokság (DTM) idei küzdelmeiben, az egyiket pedig több futamon a tavaly F1-es versenyzőből tartalékká lefokozott Alex Albon fogja vezetni.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, a Red Bull által az F1-es istállótól elküldött Alexander Albon az idén amellett, hogy a bikások fejlesztő- és tartalékpilótája lesz, az újjáalakult német túraautó-bajnokságban (DTM) fog versenyezni. Azt eddig is tudni lehetett, hogy a thai versenyző a Red Bull támogatásával indul a sorozatban, a csapata és az autója azonban mostanáig nem volt ismert.

Liam Lawson Ferrarija red bullos festést kapott Forrás: Red Bull Content Pool

Most azonban már az, a Red Bull bejelentéséből ugyanis kiderült, hogy az energiaital-gyártó együttműködésre lépett a háromszoros Le Mans-i 24 órás győztes AF Corse istállóval, amely a Ferrari gyári csapatát működteti az FIA hosszú távú világbajnokságának GTE Pro kategóriájában.

Ennélfogva Albon, a DTM-es indulást a Formula E-kötelezettségeivel összehangoló Nick Cassidy és a Red Bull-junior Liam Lawson az olaszok által biztosított Ferrari 488 GT3 Evo 2020-as modellel fog rajthoz állni.

„Ez a kihívás Gerhard Bergernek (a DTM főnöke - a szerk.) köszönhetően kezdődött, az ötlet tőle származik – nyilatkozta Amato Ferrari, a csapat tulajdonosa és főnöke. – Rövid idő alatt egyezségre jutottunk a Red Bull-lal. Csak egy célunk van, a győzelem. A két brandet elnézve minden hozzávaló megvan ahhoz, hogy sikerre törjünk."

Albon és Cassidy Ferrarija az Alpha Taurit reklámozza Forrás: Red Bull Content Pool

Ami a pilótákat illeti, teljes szezont csak a tavaly az FIA F3-as sorozatában versenyző, ott két futamot nyerő Lawson fog teljesíteni, míg Albon és Cassidy osztozni fog a másik autón. Előbbi két pilótának ráadásul teljesen új lesz az, hogy nem formaautóval kell majd versenyeznie. „A DTM nagyszerű sorozat igazán tehetséges versenyzőkkel és izgalmas versenyekkel. Korábban csak egyszer vezettem zárt tetejű versenyautót, még 2015-ben, amikor jelöltek az Autosport Év Fiatal Versenyzője díjára, és igazán különböznek az együlésesektől.

– nyilatkozta Albon, akiről az egyelőre nem derült ki, hogy pontosan hány fordulón fog részt venni.

„A Red Bull és a Ferrari is vezető globális cégek, amelyek a sikert képviselik a motorsportban és azon túl. Örömmel egyesítjük ezt a két topmárkát egy különleges projekt keretein belül a DTM-ben, ahol közös erővel próbálják majd megnyerni ezt a nagy presztízsű bajnokságot – tekintett előre Berger. – A három magasan kvalifikált pilóta korábban nem látott együttműködése különösen ígéretes. A Forma-1-es versenyző és dobogós Alex Albon, a GT-versenyzésben profi és többszörös győztes Nick Cassidy és a fiatal tehetség Liam Lawson egy csapatban a tökéletes egyveleg, ami fenntartja majd az izgalmakat a közelgő DTM-szezonban."

A 2016-ban debütált 488 GT3 az összes kategóriát figyelembe véve, ahol eddig versenyzett, 355 győzelemnél és 640 dobogós helyezésnél tart Forrás: Red Bull Content Pool

A szezon június 18-án, Monzában rajtol, azaz rögtön hazai pályán bizonyíthat az AF Corse. A Red Bullnak is lesz hazai futama, szeptember elején ugyanis a Red Bull Ringen csap össze a mezőny. Az idény nyolc fordulóból áll majd, ebből négyet Németországban rendeznek, többek között az október 3-i szezonzárót is, amelynek a Hockenheimring ad otthont. Az eddigiekhez hasonlóan egy hétvége továbbra is két, egyenként 55 perces plus egy körös sprintfutamból fog állni.