Mick Schumacher is lehetőséget kap a Ferraritól a jövő heti teszten

Mick Schumacher is irrevocably about to make his F1 debut. Sport Sports 19th Formula 1 run racing day RACE Motorsport Motor Sport SP Mercedes-Benz Grosser Preis von Germany WM Weltmeisterschaft World Championship currentSPORT F1 2019
PHOTO COMPOSITION: At the Grand Prix of Tuscany Mick Schumacher is standing in front of F1 debut archive photo: after the demonstration lap with the Ferrari F2004, Mick SCHUMACHER (GER, Scuderia Ferrari) is touched by the jubilation of the fans, half figure, half figure, race on July 28th .2019, Formula 1, Grand Prix of Germany in Hockenheim / Germany from July 26th. - 28.07.2019, Saison2019, v?AovO | usage worldwide
Vágólapra másolva!
A Ferrari bejelentette a jövő heti, Fioranóban rendezett tesztelés menetrendjét. Ebből kiderült, hogy az idén a Haasnál bemutatkozó Mick Schumacher, valamint Callum Ilott is autóba ülhet.

Jövő héten a Ferrari pilótái immár a pályán készülnek a 2021-es szezonra. A csapat ugyanis Fioranóban teszteli a 2018-ban használt SF71H-t, amit tavaly két alkalommal is igénybe vettek hasonló célokra. A két állandó pilóta mellett összesen öten kapnak még lehetőséget, köztük Mick Schumacher, aki idén a Haas színeiben szintén ott lesz a mezőnyben.

Mick Schumacher csütörtökön és péntek délelőtt tesztelheti a 2018-as Ferrarit Forrás: Picture-Alliance via AFP/Verwendung weltweit/Elmar Kremser/Sven Simon

A tesztről korábban mi is beszámoltunk, ám arról eddig nem esett szó, hogy a hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia is részt vehet rajta. A német versenyző egészen pontosan csütörtök délután, valamint péntek délelőtt ül autóba.

Korábban már vezethette ezt a kocsit, amikor tavaly szeptemberben szintén Fioranóban kapott lehetőséget.

Azon az eseményen tavalyi F2-es riválisa, Callum Ilott is ott volt, aki idén a Ferrari tesztpilótájaként jut szerephez a Forma-1-ben. A brit pilóta zárja a jövő heti programot, ugyanis Schumacher után, pénteken délután körözhet az aszfaltcsíkon.

A tesztre minden bizonnyal Carlos Sainznak van a legnagyobb szüksége, aki először vezethet F1-es Ferrarit. A spanyol pilóta az előzetes értesüléseknek megfelelően a teljes szerdai napot megkapja, valamint csütörtök délelőtt is ő ülhet a volán mögött.

Csapattársa, Charles Leclerc ugyancsak ott lesz az eseményen, és kedden, 44 nap után először húzhatja magára a vörös overált.

A 23 éves versenyzőt vélhetően csupán azért szerepeltetik a három évvel ezelőtti autóban, hogy Sainz teljesítményének megfelelő összehasonlítási alapja legyen, ám mivel nemrég elkapta a koronavírust, számára is hasznos lehet, hogy felmérje fizikai állapotát.

Robert Shwartzman tavaly részt vett a fioranói teszten Forrás: Ferrari

A program azonban nem vele, hanem három akadémistával kezdődik, akik hétfőn kapnak lehetőséget. Elsőként Giuliano Alesi, akiről tavaly elterjedt, hogy a Ferrari elbocsátotta, ám a csapat közleménye most ebben a minőségben hivatkozik rá. A francia versenyző több mint 30 évvel azután vezethet F1-es Ferrarit, hogy édesapja, Jean Alesi először beülhetett az F1-90-be. Őt Marcus Armstrong követi, akiről a héten kiderült, hogy a DAMS csapatánál szerepelhet az idei F2-es idényben, és Chris Amon után második új-zélandiként szállhat be egy F1-es Ferrariba.

A napot Robert Shwartzman zárja, aki részt vett a már említett szeptemberi teszten.

Felmerülhet a kérdés, hogy az idén bevezetett költségvetési korlát miatt a csapatoknak mennyire éri meg tesztelni. A régi autókkal történő gyakorlás azonban nem számít bele ezekbe a kiadásokba, úgyhogy emiatt nem kell aggódniuk. Így az istállók, vagy jelen esetben a Ferrari pilótái „ingyen" gyűjthetnek tapasztalatot, ráadásul a szponzorok is megjelennek, ahogyan arra Dieter Rencken, a Racefans szakírója Twitteren felhívta a figyelmet.