Még Domenicali is csak reméli, hogy rendeződik Hamilton jövője

Forma-1, Portugál Nagydíj, csütörtök, Lewis Hamilton, Mercedes
PORTIMAO, PORTUGAL - OCTOBER 22: Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP walks in the Paddock during previews ahead of the F1 Grand Prix of Portugal at Autodromo Internacional do Algarve on October 22, 2020 in Portimao, Portugal. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A Forma-1 elnök-vezérigazgatója, Stefano Domenicali elárulta, beszélt ugyan Lewis Hamiltonnal, de ő sem tudja, hogy mikor dől el a hétszeres világbajnok jövője. A brit pilóta ismét edzeni kezdett.

Lewis Hamilton jövője foglalkoztatja az F1-es közvéleményt, hiszen rendkívül szokatlan, hogy hétszeres világbajnok létére továbbra sincs szerződése a Mercedesszel úgy, hogy mindkét fél kinyilvánította szándékát a folytatásra. Ebből adódóan kevesen számítanak arra, hogy a nemrég lovaggá ütött sportoló elhagyja az F1-et, de akadt példa ilyen esetre is.

Hamilton és a Mercedes megegyezésére vár az F1-es közvélemény Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Mark Thompson

Hamilton jövője az egész sportág szempontjából fontos, hiszen ő az F1 történetének legsikeresebb tagja és napjaink legismertebb versenyzője, a pilótaként elért sikerei mellett aktív a divatvilágban, a szórakoztatóiparban is próbálkozik és egyre nagyobb figyelmet fordít társadalmi kérdésekre is.

Nem véletlen, hogy Stefano Domenicali, az F1 elnök-vezérigazgatója számára is fontos, hogy merre visz Hamilton útja a továbbiakban. Az olasz szakember a Sky Sports olasz kiadásának elmondta, ő is csak kívülállóként figyeli az eseményeket.

„A karácsonyi időszak során beszéltünk. Elkezdte a felkészülést, de nem mondta meg nekem, hogy aláírja-e a hosszabbítást a Mercedesszel vagy sem. Természetesen remek lehetősége van, nem csupán sportszakmai szempontból, hogy a számok terén a világ legjobbja legyen, hanem a jövőben a sport dimenzióján túl is, más közegben.”

„Azt viszont jól tudjuk, hogy egy dolog regnáló világbajnoknak lenni és hajtani egy történelmi sikerre, és egy másik az, amikor másik téren kell helytállni. Érdeklődő kívülállóként remélem, hogy minden gyorsan rendeződni fog.”

Hamilton a napokban posztolt idén először arról, hogy elkezdett edzeni, minden reggel hegymászással és sífutással kezd, 3400 méter magasan ez rendkívül megterhelő az alacsony légsűrűség miatt, ehhez képest könnyed gyakorlatnak érzi azt, ha a tengerszint környékén indulni futni. A saját helyzetével kapcsolatban burkoltan fogalmazott.

„Sok munka zajlik a háttérben is, sok dolog képlékeny még, de bejelentkeztem, hogy tudjátok, jól vagyok, egészséges és mentálisan erős vagyok – írta az Instagramon a brit pilóta, aki betartja az F1-ben előírt, távolságtartásra vonatkozó szabályokat. – Remélem, ti is pozitívan álltok a dolgokhoz, amelyek még mindig zajlanak. Fel a fejjel! Alig várom, hogy valamikor mindannyiótokkal találkozzak!”